Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

De ce a picat transferul lui Lautaro Martinez la Barcelona: "Am vorbit și cu Messi!"

Cosmin Cioboata

Publicat 07/05/2021 la 09:12 GMT+3

Lautaro Martinez (23 de ani) a dezvăluit că s-a aflat la un pas să semneze cu Barcelona anul trecut și chiar a vorbit cu Lionel Messi în timpul negocierilor. În cele din urmă, transferul starului lui Inter pe Camp Nou a picat din cauza problemelor financiare resimțite de catalani.

Messi tras perder contra el Granada

Credit imagine: Getty Images

Lautaro Martinez este unul dintre cei mai râvniți atacanți ai momentului. Starul argentinian a impresionat la Inter, alături de care a devenit campion al Italiei în actualul sezon.
Vara trecută, Martinez a fost asociat intens cu un posibil transfer la Barcelona, iar acum atacantul a rupt tăcerea și a explicat cum s-a desfășurat totul. Vârful lui Inter a dezvăluit că negocierile luaseră amploare, iar la un moment dat chiar a fost sunat de Messi în încercarea conaționalului său de a-l convinge să vină în Catalonia.

De ce a picat transferul lui Lautaro Martinez la Barcelona: "Am vorbit și cu Messi!"

În cele din urmă, transferul lui Lautaro a picat. Motivul? Barcelona avea probleme financiare și nu și-a permis să achite clauza de reziliere în valoare de 111 milioane de euro a atacantului.
"Am fost foarte aproape să semnez cu Barcelona și chiar am vorbit cu Messi despre asta. Totuși, echipa blaugrana avea probleme la nivel economic la momentul respectiv (n.r. - vara trecută), așa că am decis să rămân la Inter.
S-a dovedit a fi decizia potrivită, ținând cont că am câștigat Scudetto. Este incredibil să cucerești titlul alături de un club atât de important.", a spus Lautaro Martinez, pentru ESPN.
Vara trecută, Barcelona s-a aflat în căutarea unui atacant care să umple golul lăsat de plecarea controversată a lui Luis Suarez la Atletico Madrid. Cotat la 70 de milioane de euro de transfermarkt.com, Lautaro Martinez a fost unul dintre jucătorii aflați pe lista catalanilor, însă clauza uriașă i-a împiedicat să-l aducă pe Camp Nou.
Lautaro Martinez in azione in Inter-Verona 1-0 Serie A 2020-21

Lautaro Martinez, campion al Italiei cu Inter

Barcelona continuă căutările pentru un vârf cu experiență și în această vară. Erling Haaland, Kylian Mbappe și Sergio Aguero sunt cele mai răsunătoare nume asociate cu formația catalană, dar care se află și în vizorul altor cluburi uriașe din Europa.
Lautaro Martinez a ajuns la Inter în 2018, după ce italienii le-au plătit 25 de milioane de euro celor de la Racing Club. În stagiunea curentă, internaționalul argentinian a marcat 17 goluri și a oferit 9 assist-uri în 44 de apariții în toate competițiile.
Lautaro se înțelege excelent cu partenerul său de atac, Romelu Lukaku, iar acest duo a contribuit decisiv la performanța lui Inter: primul Scudetto cucerit după o așteptare de 10 ani.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo