Messi i-a luat prin surprindere pe toți aseară, trimițând un comunicat oficial către club prin care își anunță dorința de a se transfera în altă parte încă din această vară. Argentinianului îi expiră contractul cu formația la care a ajuns în 2011 anul viitor și a refuzat până acum toate ofertele de prelungire.
Fanii au ieșit în stradă, cerându-i demisia președintelui Bartomeu, și se speculează că inclusiv tactica lui Messi are darul să îl forțeze pe președinte să plece încă de acum. Concret, sud-americanul ar fi un mare susținător al lui Victor Font, adversarul principal al lui Bartomeu la alegerile din martie, acesta promițând public că îl va aduce pe Xavi antrenor și că îl va include și pe Puyol în noul proiect.
Ligue 1
Reacția dură a celor de la PSG după ce L'Equipe a dezvăluit cifrele din contractul lui Messi
ACUM 13 ORE

Vid de putere la Barcelona, dacă Bartomeu demisionează

Aseară, în presa spaniolă și pe rețelele de socializare s-a speculat că Bartomeu cochetează cu ideea demisiei, dezamăgit de turnura pe care au luat-o lucrurile, însă media catalană explică de ce o astfel de hotărâre ar arunca clubul într-o prăpastie și mai adâncă.
Fără îndoială că Bartomeu a luat în ultimii ani o serie de decizii neinspirate, unele chiar lipsite de sens, și e principalul responsabil pentru situația actuală de la club.
Totuși, o demisie a sa acum ar duce la un vid de putere teribil la Barcelona, iar clubul ar fi paralizat timp de cel puțin trei luni. Pentru că abia la începutul lui decembrie s-ar organiza alegerile pentru desemnarea președintelui (acestea sunt programate, în condiții normale să aibă loc în martie), iar președintele interimar nu va avea vreo putere decizională.
Ca atare, deși fereastra de mercato se va închide în octombrie, Barcelona nu va putea să vândă sau să cumpere pe nimeni. În consecință, Koeman, noul antrenor, se va baza pe actualul lot de jucători și în stagiunea viitoare, ceea ce se traduce aproape sigur într-un nou sezon ratat pentru catalani.
Un alt element important în constituie bugetul clubului. Bartomeu a admis că Barcelona trebuie să recupereze un deficit de aproximativ 100 de milioane de euro, după sezonul ratat și criza provocată de pandemie, astfel că formația ar fi urmat să renunțe la salariile mari ale jucătorilor care nu intră în planurile lui Koeman. De aceea Suarez, Rakitic, Vidal și chiar fotbaliști crescuți pe Camp Nou ca Pique sau Busquets sunt pe lista de transferuri. Să nu se renunțe acum la niște fotbaliști cu salarii uriașe, dar care nu mai pot ajuta foarte mult clubul ar fi o greșeală din punct de vedere economic și ar duce formația blaugrana într-o prăpastie financiară și mai adâncă.
În contra-partidă, s-ar salva ceva mai mult de trei luni, în condițiile în care în martie vor avea loc alegerile pentru desemnarea președintelui, unde Bartomeu e creditat cu șanse minime să își păstreze postul, după haosul creat la club în ultimii ani. Varianta ideală ar fi ca Bartomeu să anunțe că nu va mai candida pentru un nou mandat, lucru care foarte probabil l-ar determina pe Messi să își reconsidere poziția și să semneze prelungirea contractului scadent în vară.
Turkish Süper Lig
Moruțan, comparat cu Messi în presa din Turcia! Ce au scris despre românii de la Galatasaray
ACUM 16 ORE
Fotbal
L'Equipe a anunțat care este salariul real pe care Messi îl va câștiga la PSG
IERI LA 08:49