Despărțirea lui Suarez de Barcelona, anunțată în urmă cu câteva zile, s-a produs astăzi. Uruguayan-ul și-a luat rămas bun de la colegi și a plecat în lacrimi de la sediul clubului, așa cum a fost surprins de camerele televiziunilor din Spania.

Liga
Luis Suarez, despre viitorul lui Messi și despre motivul real pentru care a fost dat la o parte
11/10/2020 LA 14:09

Astfel, aventura uruguayanului la Barcelona se încheie într-un mod mai puțin plăcut pentru el. Suarez mai avea un an de contract, dar a fost anunțat de Ronald Koeman că nu face parte din planurile sale, astfel că a fost nevoit să părăsească clubul.

Conform presei iberice, atacantul urmează să semneze cât de curând un contract cu Atletico Madrid, unde este dorit insistent de Diego Simeone. Madrilenii l-au cedat deja pe Morata la Juventus sub formă de împrumut și ar vrea să scape și de Diego Costa, asfel că Suarez ar avea garantat un post de titular pe Wanda Metropolitano.

Suarez a făcut istorie la Barcelona

Luis Suarez a sosit la Barcelona în urmă cu 6 ani, după ce Barcelona le-a plătit suma de 82 milioane de euro celor de la Liverpool. Uruguayanul, cotat la 28 milioane de euro de transfermarkt.com, a adunat 283 de apariții în tricoul blaugrana, reușind să înscrie 198 de goluri și să ofere 109 assist-uri.

Suarez a cucerit 13 trofee alături de Barcelona, printre care se numărăr 4 titluri în La Liga (2015, 2016, 2018, 2019) și o Ligă a Campionilor (2015).

Uruguayanul este al 4-lea jucător important care pleacă de la Barcelona după venirea lui Koeman: Rakitic a plecat la Sevilla, Vidal a semnat cu Inter, iar Nelson Semedo a fost vândut în Premier League, la Wolverhampton. De asemenea, tânărul Riqui Puig a fost anunțat de Koeman că nu intră în vederile sale pentru acest sezon.

Fotbal
Luis Suarez, noi detalii despre plecarea de la Barcelona. Ce l-a deranjat cel mai tare pe uruguayan
09/10/2020 LA 13:31
Liga
Luis Suarez, dublă și assist în primele 20 de minute jucate pentru Atletico. Reacția lui Diego Costa
27/09/2020 LA 18:48