Mouctar Diakhaby (Valencia) a susținut că a fost victima unor insulte rasiste venite din parte lui Juan Cala (Cadiz), în timpul partidei Cadiz-Valencia, din data de 4 aprilie. Comisiile Ligii Spaniole de fotbal au deschis o anchetă, dar nu au găsit nicio probă care să-l incrimineze pe Juan Cala, astfel că dosarul a fost clasat.
La aflarea acestei vești, fundașul Valenciei a reacționat, spunând că nu se va opri până nu i se va face dreptate.
"Intenționez să ajung la finalul acestei povești, în sensul că nu sunt nebun să mă opresc în timpul unui meci, să părăsesc terenul și să creez o falsă controversă. Nu-l cunosc personal pe Juan Cala. Nu-mi permit să spun că este rasist. Dar în acea zi, el a făcut remarci rasiste și pentru asta vreau să fie pedepsit. Dacă eu mi-aș permite să jignesc pe cineva, ei ar căuta toate probele care să mă incrimineze.", a declarat Diakhaby pentru RMC Sport.
Liga
Înregistrarea care dă peste cap scandalul de rasism de la Cadiz-Valencia! Ce urmează să se întâmple
07/04/2021 LA 05:36
https://i.eurosport.com/2021/04/08/3025603.jpg

Mouctar Diakhaby așteaptă decizia Federației Spaniole

Cazul a fost clasat de La Liga, dar Federația Spaniolă va avea ultimul cuvânt în această poveste, iar Diakhaby are încredere că i se va da dreptate în final.
"Ancheta nu i-a dat dreptate lui Juan Cala. Ancheta este în curs şi trebuie să ajungă în faţa unui judecător al Federaţiei Spaniole. Indiferent de cum se va încheia totul, voi ști că am făcut maximul pentru a-mi căuta dreptatea.", a dăugat Diakhaby.
În motivarea deciziei de a clasa dosarul, oficialii Ligii Spaniole au notat că au ascultat toate înregistrările posibile de la meciul respectiv și nu s-au găsit probe contra lui Juan Cala. S-a apelat inclusiv la o firmă specializată, care a realizat o analiză de citit pe buze şi un studiu comportamental al jucătorilor implicați în scandal și totuși acuzele lui Mouctar Diakhaby nu au putut fi dovedite.
Liga
Noi detalii despre scandalul de rasism din Cadiz-Valencia! Ce a scris arbitrul în raportul partidei
05/04/2021 LA 14:51
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39