Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Diakhaby susține în continuare că a fost victima insultelor rasiste, deși La Liga a clasat dosarul

Nicu Savin

Actualizat 13/04/2021 la 21:56 GMT+3

Mouctar Diakhaby a declarat că își va căuta dreptatea în altă parte, după ce Liga Spaniolă a clasat dosarul cu scandalul de rasism din meciul Cadiz-Valencia, din cauza lipsei de probe.

Mouctar Diakhaby

Credit imagine: Getty Images

Mouctar Diakhaby (Valencia) a susținut că a fost victima unor insulte rasiste venite din parte lui Juan Cala (Cadiz), în timpul partidei Cadiz-Valencia, din data de 4 aprilie. Comisiile Ligii Spaniole de fotbal au deschis o anchetă, dar nu au găsit nicio probă care să-l incrimineze pe Juan Cala, astfel că dosarul a fost clasat.
La aflarea acestei vești, fundașul Valenciei a reacționat, spunând că nu se va opri până nu i se va face dreptate.
"Intenționez să ajung la finalul acestei povești, în sensul că nu sunt nebun să mă opresc în timpul unui meci, să părăsesc terenul și să creez o falsă controversă. Nu-l cunosc personal pe Juan Cala. Nu-mi permit să spun că este rasist. Dar în acea zi, el a făcut remarci rasiste și pentru asta vreau să fie pedepsit. Dacă eu mi-aș permite să jignesc pe cineva, ei ar căuta toate probele care să mă incrimineze.", a declarat Diakhaby pentru RMC Sport.
Mouctar Diakhaby claims he was racially abused in Valencia's game with Cadiz - the player he accused denies the allegation

Mouctar Diakhaby așteaptă decizia Federației Spaniole

Cazul a fost clasat de La Liga, dar Federația Spaniolă va avea ultimul cuvânt în această poveste, iar Diakhaby are încredere că i se va da dreptate în final.
"Ancheta nu i-a dat dreptate lui Juan Cala. Ancheta este în curs şi trebuie să ajungă în faţa unui judecător al Federaţiei Spaniole. Indiferent de cum se va încheia totul, voi ști că am făcut maximul pentru a-mi căuta dreptatea.", a dăugat Diakhaby.
În motivarea deciziei de a clasa dosarul, oficialii Ligii Spaniole au notat că au ascultat toate înregistrările posibile de la meciul respectiv și nu s-au găsit probe contra lui Juan Cala. S-a apelat inclusiv la o firmă specializată, care a realizat o analiză de citit pe buze şi un studiu comportamental al jucătorilor implicați în scandal și totuși acuzele lui Mouctar Diakhaby nu au putut fi dovedite.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo