Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Echipa care l-a dorit pe Messi, înainte să "explodeze" la Barcelona: "Îl iubeam enorm"

Cosmin Cioboata

Publicat 25/05/2020 la 15:00 GMT+3

Oficialii lui Inter Milano și-au dorit să-l transfere pe Leo Messi în 2008, cu un an înainte ca starul argentinian să câștige primul său Balon de Aur.

Leo Messi, dorit de Inter în 2008

Credit imagine: Getty Images

La ora actuală, Leo Messi (32 de ani) este considerat cel mai bun jucător din lume, la același nivel cu Cristiano Ronaldo. În urmă cu ceva timp, fostul patron al lui Inter, Massimo Moratti, dezvăluia planurile grandioase de viitor ale "nerazzurrilor": transferul lui Messi pe Giuseppe Meazza. Recent, a fost confirmat faptul că Inter nu se află la prima sa încercare din perspectiva mutării:
Marco Branca, fostul director tehnic al lui Inter, a recunoscut că italienii s-au aflat pe urmele lui Messi și în urmă cu 12 ani, pe când atacantul era doar un puști.
Într-un interviu oferit pentru TMW Radio, Branco a dezvăluit că Messi a fost de neclintit datorită atașamentului său față de clubul catalan, în ciuda eforturilor financiare de care Inter era dispusă:
Îl iubeam pe Messi și ne doream să-l aducem la Inter, dar n-a vrut să se despartă de Barca. A fost extrem de recunoscător. De multe ori, aspectul financiar cade în plan secundar. | Marco Branca

Cifrele extraordinare ale lui Messi

Aventura grandioasă a lui Messi în fotbalul mare a început la scurt timp după ce a refuzat-o pe Inter. Sub comanda lui Pep Guardiola, argentinianul a cucerit toate trofeele puse în joc în sezonul 2008/2009, iar la finalul anului a primit Balonul de Aur.
Promovat la prima echipă în 2004, Messi a bifat 718 apariții în tricoul catalanilor, reușind să înscrie 627 de goluri și să ofere 261 de assist-uri. În cele 16 sezoane petrecute pe Camp Nou, Messi a cucerit 34 de trofee, printre care se numără 10 titluri în La Liga și 4 Ligi ale Campionilor. Grație performanțelor sale fantastice, Messi a fost desemnat de 6 ori Balonul de Aur, fiind lider în ierarhia all-time a galei.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo