Echipa de pe Camp Nou a anunțat vestea marți după-amiază, la doar o zi după ce a fost data fară și fostul antrenor, Quique Setien.
”Barcelona și Eric Abidal au ajuns la un acord pentru încheierea contractului dintre cele două părți”, a anunțat Barcelona într-un comunicat scurt pe site-ul oficial al clubului.
”Clubul dorește să-i mulțumească public lui Eric Abidal pentru profesionalismul, devotamentul, dedicarea și pentru relația apropiată cu familia blaugrana”, este adăugat în comunicat. Această decizie vine cumva surprinzător după ce clubul a insistat luni că Abidal va fi cel care va conduce căutarea pentru noul antrenor.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Iată ce a informat Barcelona în comunicatul în care se anunța plecarea lui Setien: ”Este prima decizie dintr-o restructurare mai mare care va fi coordonată de actualul secretar tehnic și noul antrenor”.

Sezon dezastruos pentru Barcelona

Barcelona a încheiat această campanie fără niciun trofeu și a fost învinsă clar de Bayern Munchen cu 8-2 în sferturile de finală ale Champions League.
Abidal a lucrat ca oficial al Barcelonei din 2018 când a fost numit inițial ca director sportiv. Vara trecută el a devenit secretar tehnic cu Ramon Planes ca adjunctul lui, după plecarea lui Pep Segura și demisia vicepreședintelui Jordi Mestre.
Eric Abidal a jucat un rol decisiv în iarnă în demiterea lui Ernesto Valverde iar acest lucru nu i-a picat deloc bine lui Lionel Messi. Cei doi au avut o dispută publică și având în vedere influența argentinianului la Barcelona, nu ar fi de mirare ca acest lucru să fi fost decisiv pentru plecarea lui Abidal.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59