Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Exodul continuă la Barcelona! Eric Abidal a fost demis din funcția de secretar al clubului

Vlad Dumitrescu

Actualizat 18/08/2020 la 18:15 GMT+3

Eric Abidal a fost dat afară din funcția de secretar tehnic la Barcelona după un sezon dezastruos al clubului.

Eric Abidal, FC Barcelona.

Credit imagine: Getty Images

Echipa de pe Camp Nou a anunțat vestea marți după-amiază, la doar o zi după ce a fost data fară și fostul antrenor, Quique Setien.
”Barcelona și Eric Abidal au ajuns la un acord pentru încheierea contractului dintre cele două părți”, a anunțat Barcelona într-un comunicat scurt pe site-ul oficial al clubului.
”Clubul dorește să-i mulțumească public lui Eric Abidal pentru profesionalismul, devotamentul, dedicarea și pentru relația apropiată cu familia blaugrana”, este adăugat în comunicat. Această decizie vine cumva surprinzător după ce clubul a insistat luni că Abidal va fi cel care va conduce căutarea pentru noul antrenor.
Iată ce a informat Barcelona în comunicatul în care se anunța plecarea lui Setien: ”Este prima decizie dintr-o restructurare mai mare care va fi coordonată de actualul secretar tehnic și noul antrenor”.

Sezon dezastruos pentru Barcelona

Barcelona a încheiat această campanie fără niciun trofeu și a fost învinsă clar de Bayern Munchen cu 8-2 în sferturile de finală ale Champions League.
Abidal a lucrat ca oficial al Barcelonei din 2018 când a fost numit inițial ca director sportiv. Vara trecută el a devenit secretar tehnic cu Ramon Planes ca adjunctul lui, după plecarea lui Pep Segura și demisia vicepreședintelui Jordi Mestre.
Eric Abidal a jucat un rol decisiv în iarnă în demiterea lui Ernesto Valverde iar acest lucru nu i-a picat deloc bine lui Lionel Messi. Cei doi au avut o dispută publică și având în vedere influența argentinianului la Barcelona, nu ar fi de mirare ca acest lucru să fi fost decisiv pentru plecarea lui Abidal.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo