Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bartomeu confirmă restructurările de la Barcelona! Care sunt jucătorii ”de neatins”

Vlad Dumitrescu

Actualizat 18/08/2020 la 22:42 GMT+3

După înfrângerea dureroasă împotriva lui Bayern Munchen în sferturile Champions League, la Barcelona se pregătește o reconstrucție serioasă.

Bartomeu și Koeman

Credit imagine: Eurosport

După una dintre cele mai dure înfrângeri din istoria clubului, la Barcelona este nevoie de schimbare. A cerut acest lucru și Lionel Messi, l-a cerut și Gerard Pique după meciul cu Bayern. Așa că nu doar antrenorul va fi schimbat, ci și mare parte din lotul catalanilor.
Președintele clubului, Josep Maria Bartomeu, a anunțat astăzi numirea lui Ronald Koeman și a informat că la Barcelona va avea loc o restructurare seminficativă, din care va face parte și Messi.
El a precizat și care sunt ceilalți jucători care nu sunt de vânzare: ”Messi, Ter Stegen, Lenglet, Semedo, De Jong, Griezmann și Dembele nu vor fi vânduți”.
Înfrângerea cu Bayern a pus însă la îndoială statutul de ”neatins” al celorlalți fotbaliști, mai ales că majoritatea sunt trecuți de 30 de ani.
Chiar dacă aceștia au adus trofee pe parcursul anilor, în ultimele sezoane catalanii au suferit înfrângeri drastice în Champions League, trofeu pe care nu l-au mai cucerit de cinci ani. Mai mult decât atât, Barcelona are nevoie și de fonduri pentru că situația financiară a clubului nu este una extraordinară.

Cine pleacă de la Barcelona

Jucătorii care nu mai au niciun viitor la Barcelona conform presei spaniole sunt portarul Neto (portar de rezervă va fi adus de la echipa de tineret), Umtiti (el nu ar fi fost iertat pentru că a ales să se opereze) Junior (salariul său nu justifică păstrarea sa), Rakitic (croatul nu a vrut să plece vara trecută deși catalanii aveau nevoie de fonduri), Rafinha (a fost deja împrumutat de trei ori), Vidal (îi expiră contractul în 2021), Coutinho (cel mai scump jucător din istoria Barcelonei, un dezastru financiar), Braithwaite (catalanii vor să-și recupereze investiția de 18 milioane) și Arthur (a plecat deja la Juventus).
De asemenea, catalanii sunt deschiși la oferte pentru veteranii Pique și Busquets, cei care joacă de mai bine de 10 ani la clubul catalan. Mai mult și Jordi Alba, care nu a avut rival pe banda stângă din 2012/2013 dar și Luis Suarez (33 de ani) ar putea părăsi Camp Nou. Despre uruguayan s-a scris că s-ar putea întoarce chiar la Ajax.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo