articol scris de Nicu Alexandru Savin
În cele două meciuri din campionat în care Correia a evoluat, Valencia a încasat nu mai puțin de 6 goluri, de la Getafe și Osasuna. După meciul cu Osasuna, disputat în octombrie 2019, el nu a mai prins nici un minut pe teren în La Liga. Fundașul portughez a mai bifat apoi două partide în Cupa Regelui, împotriva unor echipe din eșaloanele inferioare, și a mai jucat 20 de minute în Champions League, în meciul pierdut de "lilieci" la scor de neprezentare contra Ajaxului, în etapa a 2-a din faza grupelor.

10.000 de € pentru fiecare minut jucat la Valencia

Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Thierry Correia este singurul fotbalist din lotul Valenciei care nu a fost deloc utilizat de când campionatul a reînceput. El a adunat în total doar 410 minute jucate în acest sezon, ulitima sa apariție datând din 29 ianuarie.
Jurnaliștii spanioli au făcut un calcul și au concluzionat că jucătorul portughez este falimentar pentru club, ținându-se cont de suma plătită pentru transferul său, dar și de contractul pe 5 sezoane pe care acesta l-a semnat. Astfel, trasnferul lui Correia a costat clubul spaniol 10.000 € pentru fiecare minut pe care acesta l-a jucat în acest sezon.

Investiție greu de recuperat pentru Valencia

După ce au văzut că Thierry Correia nu este deloc o soluție bună pentru echipă, oficialii de pe Mestalla au fost nevoiți să îl împrumute în iarnă pe Alessandro Florenzi de la AS Roma pentru a-și acoperi poziția de fundaș dreapta.
În mod normal, Valencia ar vrea să scape de Correia în această vară, pentru a-și mai amortiza din investiție, însă e greu să se găsească vreo echipă care să plătească o sumă cât de cât acceptabilă pentru portughez.
De-a lungul vremii au fost nenumărate transferuri care s-au dovedit catastrofale pentru unele cluburi, iar cazul lui Correia se înscrie cu brio în această categorie. Apoximativ 1 milion € este suma pe care Valencia a pierdut-o pentru fiecare meci jucat de Correia în tricoul "liliecilor", una uriașă, mai ales dacă ținem seama de criza financiară care afectează fotbalul din cauza pandemiei de coronavirus.
https://i.eurosport.com/2020/07/09/2847462.jpg
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59