Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fotbalistul care "falimentează" Valencia: 10.000€/minut jucat

Ion Alexandru

Actualizat 10/07/2020 la 12:20 GMT+3

Thierry Correia a fost transferat la Valencia în toamna anului trecut de la Sporting Lisabona pentru suma de 12 milioane € și se credea că va fi un jucător de bază în partea dreaptă a defensivei. Până la urmă, aducerea portughezului s-a dovedit falimentară pentru Valencia, acesta evoluând în numai 5 partide: 2 în La Liga, 2 în Cupa Regelui și una în Champions League.

Correia Valencia

Credit imagine: Eurosport

articol scris de Nicu Alexandru Savin
În cele două meciuri din campionat în care Correia a evoluat, Valencia a încasat nu mai puțin de 6 goluri, de la Getafe și Osasuna. După meciul cu Osasuna, disputat în octombrie 2019, el nu a mai prins nici un minut pe teren în La Liga. Fundașul portughez a mai bifat apoi două partide în Cupa Regelui, împotriva unor echipe din eșaloanele inferioare, și a mai jucat 20 de minute în Champions League, în meciul pierdut de "lilieci" la scor de neprezentare contra Ajaxului, în etapa a 2-a din faza grupelor.

10.000 de € pentru fiecare minut jucat la Valencia

Thierry Correia este singurul fotbalist din lotul Valenciei care nu a fost deloc utilizat de când campionatul a reînceput. El a adunat în total doar 410 minute jucate în acest sezon, ulitima sa apariție datând din 29 ianuarie.
Jurnaliștii spanioli au făcut un calcul și au concluzionat că jucătorul portughez este falimentar pentru club, ținându-se cont de suma plătită pentru transferul său, dar și de contractul pe 5 sezoane pe care acesta l-a semnat. Astfel, trasnferul lui Correia a costat clubul spaniol 10.000 € pentru fiecare minut pe care acesta l-a jucat în acest sezon.

Investiție greu de recuperat pentru Valencia

După ce au văzut că Thierry Correia nu este deloc o soluție bună pentru echipă, oficialii de pe Mestalla au fost nevoiți să îl împrumute în iarnă pe Alessandro Florenzi de la AS Roma pentru a-și acoperi poziția de fundaș dreapta.
În mod normal, Valencia ar vrea să scape de Correia în această vară, pentru a-și mai amortiza din investiție, însă e greu să se găsească vreo echipă care să plătească o sumă cât de cât acceptabilă pentru portughez.
De-a lungul vremii au fost nenumărate transferuri care s-au dovedit catastrofale pentru unele cluburi, iar cazul lui Correia se înscrie cu brio în această categorie. Apoximativ 1 milion € este suma pe care Valencia a pierdut-o pentru fiecare meci jucat de Correia în tricoul "liliecilor", una uriașă, mai ales dacă ținem seama de criza financiară care afectează fotbalul din cauza pandemiei de coronavirus.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo