Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Getafe - Barcelona 1-0. Messi&Co, la prima înfrângere cu Ronald Koeman pe banca tehnică

Cosmin Cioboata

Publicat 18/10/2020 la 00:41 GMT+3

Barcelona a pierdut pe terenul lui Getafe, scor 0-1, în etapa a 6-a din La Liga. Messi și coechipierii săi au înregistrat primul eșec sub comanda noului antrenor, Ronald Koeman.

Lionel Messi of Barcelona runs with the ball during the La Liga Santader match between Getafe CF and FC Barcelona at Coliseum Alfonso Perez on October 17, 2020 in Getafe, Spain.

Credit imagine: Getty Images

Koeman a aliniat o formulă de joc inedită, cu Messi în postura de cel mai avansat jucător, în fața unei linii formate din Pedri, Griezmann și Dembele. Inovația tehnicianului olandez nu a dat roade, catalanii reușind să trimită un singur șut pe poartă timp de 90 de minute.
Getafe a fost cea care a bifat prima mare ocazie a meciului în minutul 18, când Neto a reținut șutul trimis de Maksimovic. Messi putea să deschidă scorul la faza imediat următoare, însă mingea a lovit bara.
În minutul 30, a venit rândul lui Griezmann să fie în prim-plan. Atacantul francez a șutat însă mult peste poartă, dintr-o poziție de 1 vs 1 cu portarul lui Getafe, după o pasă excelentă oferită de Pedri.

Barcelona, învinsă de Getafe, înaintea debutului în noul sezon din Champions League

Gazdele au ieșit mai montate de la vestiare și au primit un penalty în minutul 55, după fault comis de Frenkie de Jong asupra lui Dakonam. Jaime Mata a transformat lovitura de la 11 metri, cu un șut pe jos, lângă bară.
Barca n-a putut să ofere o replică puternică, iar cea care a continuat să atace a fost tot Getafe. Cucho Hernandez a trecut de două ori pe lângă golul care ar fi decis soarta meciului. Ocaziile puteau să se răzbune în prelungirile partidei, când Messi a trimis pe lângă poartă din interiorul careului.
S-a încheiat 1-0 pentru Getafe, care urcă pe locul 2 în La Liga, la egalitate de puncte cu Real Madrid, Cadiz și Granada. De cealaltă parte, Barcelona n-a reușit să câștige în ultimele 2 etape și ocupă locul 9, cu 7 puncte acumulate.
Formația catalană se pregătește acum pentru meciul cu Ferencvaros, din prima rundă a grupelor UEFA Champions League, programat marți (ora 22:00). Apoi, trupa lui Koeman va primi vizita lui Real Madrid, în El Clasico, pe 24 octombrie (ora 17:00). 4 zile mai târziu, Barcelona se va deplasa pe terenul lui Juventus, în Champions League.
Premier League, program etapa a 5-a
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo