Meciul Cadiz-Valencia, din etapa a 29-a a campionatului Spaniei, a fost întrerupt peste 20 de minute după ce Mouctar Diakhaby a acuzat că a fost insultat cu tentă rasistă de Juan Cala. Jucătorii Valenciei au ieșit de pe teren și au vrut să nu mai joace, dar până la urmă au revenit și partida s-a terminat în condiții normale.
La două zile distanță de la nefericitul eveniment, Juan Cala a susținut o conferință de presă în care a declarat că este consternat de acuzele care i-au fost aduse, menționând că nu este rasist și că nu a spus niciodată cuvintele care i s-au imputat.

Juan Cala: "Nu există rasism în fotbalul spaniol"

Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
"Totul este pură demagogie. Nu există rasism în fotbalul spaniol. Nu am spus niciodată, dar niciodată acele cuvinte. Nu snt rasist. Am trăit cu chinezi, cu sud-africani. Am fost în Guineea cu Kanoute și Benjamin. Este un spectacol ce se întâmplă. Sunt într-o stare de șoc. Suntem într-un fotbal fără spectatori. Există 20-25 de camere, microfoane, jucători, arbitri ... și nimeni nu a auzit nimic. Suntem în Occident, dar prezumția de nevinovăție nu mai există în această țară. Am fost supus unui linșaj public în ultimele 2 zile.", a spus Cala, citat de Marca.
De altfel, fotbalistul celor de la Cadiz a declarat că va încerca să își demonstreze nevinovăția în instanță: "De duminică, avocatul meu colectează datele pentru a începe acțiuni în justiție. Am primit mesaje de susținere de peste tot, pentru că am fost linșat public penru ceva ce nu am făcut."
În ceea ce-l privește pe Diakhaby, Cala a declarat că există 2 opțiuni: "Fie a interpretat greșit ce i-am spus, fie ainventat totul."

Scandal de rasism în Cadiz-Valencia | Ce a menționat arbitrul în raport

Presa iberică a intrat în posesia arbitrului David Medie Jimenez, care a explicat cu amănunte tot ceea ce s-a întâmplat la faza care a declanșat scandalul:
"În minutul 29 am oprit meciul din cauza unei tensiuni între jucătorii celor 2 echipe. Jucătorul numărul 12 de la Valencia CF, Mouctar Diakhaby, nervos pentru că s-a certat cu un adversar, mi-a spus cuvânt cu cuvânt: "M-a făcut negru", cu referire la jucătorul cu numărul 16 de la Cadiz CF, Juan Torres Ruiz (Juan Cala).
Acest fapt nu a fost auzit de niciun membru al echipei de arbitri. După câteva momente, Valencia CF a decis să abandoneze terenul. Din acest motiv, meciul a fost suspendat temporar. Ambele echipe au intrat în vestiarele lor. După câteva minute, delegatul Valenciei, David Rangel Pastor, în prezența delegatului de la Cadiz, Antonio Navarrete Reyes, ne-a transmis că s-a decis înlocuirea lui Mouctar Diakhaby și continuarea jocului.
Mai mult decât atât, s-a convenit să se acorde timp pentru o încălzire de cinci minute pentru a evita accidentările. Meciul a fost reluat la 24 de minute după suspendarea acestuia și s-a desfășurat în mod normal din acel moment".
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59