Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Juan Cala se apără după ce a fost acuzat de rasism în Cadiz-Valencia: "Totul este demagogie"

Nicu Savin

Actualizat 06/04/2021 la 14:28 GMT+3

Juan Cala, fotbalistul care a fost acuzat că i-ar fi adresat insulte rasiste lui Mouctar Diakhaby în partida Cadiz-Valencia, a ieșit î fața presei pentru a se apăra. Jucătorul lui Cadiz a specificat clar că nu a spus niciodată asemenea cuvinte.

Juan Cala, jugador del Cádiz.

Credit imagine: Getty Images

Meciul Cadiz-Valencia, din etapa a 29-a a campionatului Spaniei, a fost întrerupt peste 20 de minute după ce Mouctar Diakhaby a acuzat că a fost insultat cu tentă rasistă de Juan Cala. Jucătorii Valenciei au ieșit de pe teren și au vrut să nu mai joace, dar până la urmă au revenit și partida s-a terminat în condiții normale.
La două zile distanță de la nefericitul eveniment, Juan Cala a susținut o conferință de presă în care a declarat că este consternat de acuzele care i-au fost aduse, menționând că nu este rasist și că nu a spus niciodată cuvintele care i s-au imputat.

Juan Cala: "Nu există rasism în fotbalul spaniol"

"Totul este pură demagogie. Nu există rasism în fotbalul spaniol. Nu am spus niciodată, dar niciodată acele cuvinte. Nu snt rasist. Am trăit cu chinezi, cu sud-africani. Am fost în Guineea cu Kanoute și Benjamin. Este un spectacol ce se întâmplă. Sunt într-o stare de șoc. Suntem într-un fotbal fără spectatori. Există 20-25 de camere, microfoane, jucători, arbitri ... și nimeni nu a auzit nimic. Suntem în Occident, dar prezumția de nevinovăție nu mai există în această țară. Am fost supus unui linșaj public în ultimele 2 zile.", a spus Cala, citat de Marca.
De altfel, fotbalistul celor de la Cadiz a declarat că va încerca să își demonstreze nevinovăția în instanță: "De duminică, avocatul meu colectează datele pentru a începe acțiuni în justiție. Am primit mesaje de susținere de peste tot, pentru că am fost linșat public penru ceva ce nu am făcut."
În ceea ce-l privește pe Diakhaby, Cala a declarat că există 2 opțiuni: "Fie a interpretat greșit ce i-am spus, fie ainventat totul."

Scandal de rasism în Cadiz-Valencia | Ce a menționat arbitrul în raport

Presa iberică a intrat în posesia arbitrului David Medie Jimenez, care a explicat cu amănunte tot ceea ce s-a întâmplat la faza care a declanșat scandalul:
"În minutul 29 am oprit meciul din cauza unei tensiuni între jucătorii celor 2 echipe. Jucătorul numărul 12 de la Valencia CF, Mouctar Diakhaby, nervos pentru că s-a certat cu un adversar, mi-a spus cuvânt cu cuvânt: "M-a făcut negru", cu referire la jucătorul cu numărul 16 de la Cadiz CF, Juan Torres Ruiz (Juan Cala).
Acest fapt nu a fost auzit de niciun membru al echipei de arbitri. După câteva momente, Valencia CF a decis să abandoneze terenul. Din acest motiv, meciul a fost suspendat temporar. Ambele echipe au intrat în vestiarele lor. După câteva minute, delegatul Valenciei, David Rangel Pastor, în prezența delegatului de la Cadiz, Antonio Navarrete Reyes, ne-a transmis că s-a decis înlocuirea lui Mouctar Diakhaby și continuarea jocului.
Mai mult decât atât, s-a convenit să se acorde timp pentru o încălzire de cinci minute pentru a evita accidentările. Meciul a fost reluat la 24 de minute după suspendarea acestuia și s-a desfășurat în mod normal din acel moment".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo