Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

L'Equipe: Messi a ales să joace pentru Manchester City, după despărțirea de Barcelona

Cosmin Cioboata

Actualizat 28/08/2020 la 17:32 GMT+3

Lionel Messi a anunțat la începutul săptămânii, printr-un fax, că își dorește să plece de la Barcelona, după 19 ani petrecuți pe Camp Nou.

Lionel Messi a ales să meargă la Manchester City

Credit imagine: Getty Images

Din momentul în care informația a apărut în presa iberică, foarte multe cluburi au fost asociate cu un posibil transfer al starului argentinian. Printre acestea se numără Manchester City, United, PSG și Inter. Potrivit publicațiilor franceze L'Equipe și France Football, Messi a ales să meargă la City, formația pregătită de fostul său tehnician, Pep Guardiola.
Cele două surse susțin că Leonardo, directorul sportiv de la PSG, l-a contactat pe Jorge, tatăl și impresarul lui Leo Messi, pentru a-i prezenta interesul echipei sale într-un potențial transfer. Se pare că oficialul campioanei Franței a sunat prea târziu, pentru că Messi s-a hotărât deja în privința viitorului său, urmând să meargă în Premier League, pe Etihad.

Oferta impresionantă a lui Manchester City pentru transferul lui Messi

Presa iberică a descoperit că în zilele următoare Manchester City va face o ofertă concretă pentru Messi. Mai exact "cetățenii" sunt dispuși să plătească suma de 100 de milioane de euro pe lângă 3 jucători: Gabriel Jesus, Bernardo Silva și Eric Garcia. Această ofertă este cam maxim din ceea ce ar putea oferi Manchester City, pentru că echipa lui Guardiola trebuie să aibă grijă să nu încalce regulile fair-play-ului financiar, pentru a nu avea din nou probleme cu UEFA.
Dintre cei 3 jucători amintiți, Barcelona are deja un acord cu tânărul Eric Garcia, care mai are doar un an de contract cu City și ar urma să semneze gratis cu catalanii în vara anului viitor. Gabriel Jesus și Bernardo Silva sunt și ei jucători care se potrivesc stilului echipei catalane, astfel că această ofertă ar putea să fie cel puțin aproape de ceea ce ar dori Barcelona în schimbul lui Messi.
Evident, clubul catalan susține că echipa care îl vrea pe Messi trebuie să plătească clauza de reziliere în valoare de 700 de milioane de euro, dar este greu de crezut că Barcelona și-ar permite să refuze orice ofertă, în condițiile în care în iarnă argentinianul ar putea semna gratis cu orice club. Mai mult, eliberarea de salariul uriaș al lui Messi ar putea reprezenta un avantaj financiar pentru catalani.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo