Din momentul în care informația a apărut în presa iberică, foarte multe cluburi au fost asociate cu un posibil transfer al starului argentinian. Printre acestea se numără Manchester City, United, PSG și Inter. Potrivit publicațiilor franceze L'Equipe și France Football, Messi a ales să meargă la City, formația pregătită de fostul său tehnician, Pep Guardiola.
Cele două surse susțin că Leonardo, directorul sportiv de la PSG, l-a contactat pe Jorge, tatăl și impresarul lui Leo Messi, pentru a-i prezenta interesul echipei sale într-un potențial transfer. Se pare că oficialul campioanei Franței a sunat prea târziu, pentru că Messi s-a hotărât deja în privința viitorului său, urmând să meargă în Premier League, pe Etihad.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39

Oferta impresionantă a lui Manchester City pentru transferul lui Messi

Presa iberică a descoperit că în zilele următoare Manchester City va face o ofertă concretă pentru Messi. Mai exact "cetățenii" sunt dispuși să plătească suma de 100 de milioane de euro pe lângă 3 jucători: Gabriel Jesus, Bernardo Silva și Eric Garcia. Această ofertă este cam maxim din ceea ce ar putea oferi Manchester City, pentru că echipa lui Guardiola trebuie să aibă grijă să nu încalce regulile fair-play-ului financiar, pentru a nu avea din nou probleme cu UEFA.
Dintre cei 3 jucători amintiți, Barcelona are deja un acord cu tânărul Eric Garcia, care mai are doar un an de contract cu City și ar urma să semneze gratis cu catalanii în vara anului viitor. Gabriel Jesus și Bernardo Silva sunt și ei jucători care se potrivesc stilului echipei catalane, astfel că această ofertă ar putea să fie cel puțin aproape de ceea ce ar dori Barcelona în schimbul lui Messi.
Evident, clubul catalan susține că echipa care îl vrea pe Messi trebuie să plătească clauza de reziliere în valoare de 700 de milioane de euro, dar este greu de crezut că Barcelona și-ar permite să refuze orice ofertă, în condițiile în care în iarnă argentinianul ar putea semna gratis cu orice club. Mai mult, eliberarea de salariul uriaș al lui Messi ar putea reprezenta un avantaj financiar pentru catalani.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59