Suarez a avut până acum o carieră extraordinară, iar vestea că s-ar putea despărți de formația catalană a făcut repede înconjurul lumii. După ce spaniolii au anunțat că PSG s-ar afla pe urmele sale, acum uruguayanul se pare că a primit o nouă ofertă, de această dată surprinzătoare. Potrivit Mundo Deportivo, Luis Suarez este dorit de San Lorenzo, formația din Argentina, al cărei fan este Papa Francisc.
Starul Barcelonei și-a exprimat atașamentul față de clubul din Buenos Aires în numeroase rânduri de-a lungul timpului, iar oficialii sud-americani au mărturisit că s-ar bucura enorm dacă ar reuși un asemenea transfer:
"Aici, lumea îl iubește pe Suarez. Ușa va fi întotdeauna deschisă pentru el. Vom încerca să-l aducem, la primul semn pe care ni-l va da.", a declarat Marcelo Tinelli, președintele lui San Lorenzo, pentru Mundo Deportivo.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Tinelli a vorbit apoi despre legătura specială dintre Suarez și San Lorenzo, echipă pe care internaționalul uruguayan o apreciază enorm. Mai mult, starul Barcelonei a declarat la un moment dat că idolul său din copilărie a fost Bernardo Romeo, un fost atacant al lui San Lorenzo:
"Luis face parte din familia San Lorenzo. A declarat public că este fan al echipei și că unul dintre idolii săi din copilărie a fost Bernardo Romeo. Ar fi minunat ca unul dintre cei mai buni atacanți din lume să ajungă la echipa Papei.", a mai declarat Tinelli.

Suarez, dorit de mai multe echipe din Europa. PSG, pe urmele starului Barcelonei

Pe cât de frumos ar părea visul celor de la San Lorenzo, pe atât de dificilă se anunță transformarea lui în realitate. Oficialii argentinieni vor trebui să aștepte până când starul uruguayan va ajunge la o înțelegere cu Barcelona, din perspectiva întreruperii contractului. Înțelegerea sa este valabilă până în 2021, cu posibilitatea prelungirii pe încă un an.
De asemenea, board-ul lui San Lorenzo va fi nevoit să se lupte cu echipe importante din Europa pentru semnătura lui Suarez. Uruguayanul ar mai fi primit oferte din Premier League, Serie A și Ligue 1. PSG este unul dintre cluburile de top care l-au luat în vizor pe atacantul Barcelonei. Pe Parc des Princes, Suarez s-ar reuni cu Neymar, fostul coechipier de la formația catalană.
Luis Suarez a sosit la Barcelona în urmă cu 6 ani, după ce Barcelona le-a plătit suma de 81,72 milioane de euro celor de la Liverpool. Uruguayanul, cotat la 28 milioane de euro de transfermarkt.com, a adunat 283 de apariții în tricoul blaugrana, reușind să înscrie 198 de goluri și să ofere 109 assist-uri.
Suarez a cucerit 13 trofee alături de Barcelona, printre care se numărăr 4 titluri în La Liga (2015, 2016, 2018, 2019) și o Ligă a Campionilor (2015).
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59