Abia s-a terminat telenovela "Messi", că un alt mare jucător - cel mai bine cotat fotbalist al lumii -, Kylian Mbappe poate fi protagonistul unei alte "epopei". Cotidianul britanic The Times a informat astăzi despre faptul că Mbappe le-a transmis deja oficialilor parizieni că intenționează să plece vara viitoare.
Presa din Spania a descoperit că La Liga va fi cel mai probabil viitoarea destinație a vârfului francez, deși și Liverpool s-a interesat de posibilitatea unui transfer. Doar că destinația nu va fi Real Madrid, cum se aștepta toată lumea, după ce Florentino Perez nu a ascuns faptul că îl dorește, ci marea rivală, Barcelona.

Mbappe, înlocuitor pentru Messi la Barcelona

Fotbal
"Mbappe e noul Pele!" Arsene Wenger, convins că starul lui PSG va câștiga Balonul de Aur
26/01/2022 LA 16:48
Concret, lucrurile par destul de simple, cel puțin din punct de vedere al logicii mutării. Messi a acceptat să rămână și în acest sezon la formația de pe Camp Nou, dar din iarnă va semna cu City, urmând să ajungă pe Etihad din postura de jucător liber de contract vara viitoare. După un deceniu și jumătate în care a tras Barcelona după el, clubul blaugrana se va afla într-o situație de criză, care poate fi rezolvată repede cu aducerea unui fotbalist care cu siguranță îi calcă pe urme argentinianului. De fapt, dacă e să ne raportăm la performanțele și reușitele celor 2 la 21 de ani, Mbappe este cu mult peste decarul sud-american.
"Pe lângă interesul cunoscut al lui Real Madrid și declarațiile de dragoste pe care le primește din Premier League, Barcelona s-ar putea lansa în ofensiva pentru Mbappe, în cazul în care Leo Messi nu va continua la club din sezonul viitor", notează Mundo Deportivo.
Mbappe își încheie contractul cu PSG în 2022 și până în prezent a respins toate ofertele de prelungire care i-au fost prezentate. Ipoteticul său transfer de vara viitoare ar face ca formația din capitala Franței să nu mai aibă pretenții financiare exagerate, pentru că altfel ar risca mult: francezul poate semna din ianuarie 2022 cu orice club își dorește, din postura de jucător intrat în ultimele șase luni de contract.
De notat că, înainte de a semna pentru Paris Saint-Germain, Mbappe se afla deja pe lista posibililor înlocuitori ai lui Neymar, dar catalanii au pariat pe aducerea compatriotului său Ousmane Dembele. O variantă nefericită, pe lângă diferența de valoare evidentă în favoarea finalistului Champions League de anul acesta, fostul jucător al lui Dortmund are și un alt mare minus: e predispus la accidentări.
Ligue 1
Neymar a recunoscut că a vrut să plece de la PSG în 2021! De ce a luat această decizie
26/01/2022 LA 11:58
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24