Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Messi, interviu eveniment în presa din Spania! Starul Barcelonei a vorbit despre viitorul său

Cosmin Cioboata

Actualizat 28/12/2020 la 00:11 GMT+2

Lionel Messi a acceptat să ofere un interviu amplu postului de televiziune spaniol La Sexta, în care a vorbit despre perioada tensionată petrecută la Barcelona. Interviul respectiv, găzduit de jurnalistul Jordi Evole, a fost făcut public în această seară.

Leo Messi (La Sexta)

Credit imagine: From Official Website

Viitorul lui Lionel Messi a devenit unul dintre cele mai discutate subiecte din istoria fotbalului. Starul argentinian mai are contract cu Barcelona până în vara anului 2021, iar din luna ianuarie va putea demara negocierile cu alte echipe.
Relația dintre Messi și Josep Maria Bartomeu, fostul președinte al Barcelonei, s-a răcit complet în acest an, iar apogeul a avut loc în vară, când argentinianul a trimis un fax la club prin care a cerut să plece de pe Camp Nou, locul în care și-a petrecut întreaga carieră profesionistă.
Decizia lui Messi a produs o "explozie" în presa din întreaga lume, iar începând de atunci a apărut un șir neîntrerupt de zvonuri referitoare la viitorul jucătorului cu 6 Baloane de Aur. Va rămâne la Barca sau va pleca la o altă echipă?
Decizia finală în privința viitorului lui Messi va fi luată în luna ianuarie, după ce Barcelona își va alege noul președinte. În funcție de cine va câștiga alegerile și ce promisiuni și asigurări va primi căpitanul "catalanilor", acesta va hotărî dacă își va continua povestea pe Camp Nou.

Interviu eveniment cu Messi, despre viitorul său: "Astăzi mă simt bine!"

În cele din urmă, Messi a decis să ofere un interviu pentru a clarifica situația:
"Astăzi mă simt bine. Într-adevăr, am avut o perioadă foarte dificilă vara trecută din cauza modului în care s-a încheiat sezonul. Apoi a sosit fax-ul (n.r. - în care anunța că vrea să plece de la Barcelona)... Dar acum mă simt bine și vreau să lupt pentru toate obiectivele pe care echipa și le-a fixat în continuare. Sunt entuziasmat, deși clubul trece prin vremuri grele. Sunt vremuri grele pentru toată lumea. Clubul se află într-o situație grea, foarte grea, și va fi complicat să revenim la nivelul din trecut
Țin enorm la acest tricou (n.r. - al Barcelonei). Barca este viața mea. Am fost aici de la vârsta de 13 ani, am trăit în Barcelona mai mult decât în Argentina, iar clubul mi-a oferit totul pentru a mă realiza ca persoană. Am o relație de dragoste (n.r. - cu Barcelona) pentru tot ce am trăit de când am ajuns prima oară aici. Copiii mei s-au născut aici, de asemenea.
(Ai retrimite acel fax?) Da, deoarece așa am făcut anunțul oficial. Timp de 6 luni i-am spus președintelui (n.r. - Josep Maria Bartomeu) că vreau să plec, dar el m-a refuzat, așa că am vrut să fac un anunț oficial.", a spus Lionel Messi, în interviul oferit pentru La Sexta.

Messi: "Bartomeu m-a păcălit în multe feluri! Mi se pare nebunesc ce i-au făcut lui Suarez!"

"Voi rămâne veșnic recunoscător acestui club. Tot ce mi-a oferit acest club am dobândit și am meritat, ca răsplată pentru ce am făcut. Apoi a sosit acel moment în care m-am gândit că am încheiat un ciclu, că merit o schimbare și că am nevoie să ies din această situație. Știam că acest an va fi unul de tranziție, cu mulți tineri, dar am vrut să continui să lupt pentru mai multe trofee... pentru Champions League și pentru titlul din Spania. Apoi au început problemele, în prim-plan cu președintele care a început să prezinte lucrurile ca și cum eu aș fi personajul negativ. Așa m-am simțit.
A fost o decizie foarte grea pe care a trebuit s-o iau, deoarece voiam să plec de la echipa vieții mele. Familia mea nu voia să se mute, copiii mei îmi spuneau să nu plecăm, dar asta simțeam eu în acele momente. Am luat acea decizie înainte ca Luis Suarez să fie dat afară. Dar ce i-au făcut mi s-a părut nebunesc, din cauza modului în care a plecat. A plecat gratis la o echipă (n.r. - Atletico Madrid) care luptă pentru aceleași obiective ca și noi.
(Cum te-a păcălit Bartomeu?). În multe feluri. Nu o să spun exact cum, pentru că nu sunt așa, dar pot să spun că m-a păcălit în multe feluri. Nu a existat un simplu "click" pentru decizia pe care am luat-o. Au existat multe lucruri care s-au adunat. Când am fost la proces, avocații mi-au spus că am dreptate, dar nu am vrut să părăsesc Barcelona în acest fel."

Messi: "Neymar ar trebui să explice de ce a spus că vom juca împreună"

"Tusquets (n.r. - președintele interimar) n-ar fi trebuit să spună asta (n.r. - despre faptul că Messi ar fi trebuit să fie vândut în vară), mai ales că îndeplinește postul de președinte interimar și se află doar în trecere. Ar fi trebuit să-și dea cu părerea despre ce se va întâmpla, nu despre ce s-a întâmplat. Nu am vorbit cu vreun candidat (n.r. - la alegerile prezidențiale de la Barcelona). Vom aștepta să vedem ce se întâmplă în urma alegerilor.
(Despre posibilele veniri ale lui Neymar și Xavi) Nu va fi ușor deoarece nu există suficienți bani. Noul președinte se va lovi de o situație dificilă. Ar trebui să-l întrebați pe Neymar de ce a spus că vom juca împreună (n.r. - într-o declarație recentă). Avem un grup de WhatsApp eu, Neymar și Suarez. Ultima conversație cu Neymar a fost despre tragerile la sorți din Champions League. Nu voiam să-l înfrunt acum (n.r. - în meciul Barcelona - PSG).
Relația mea cu Griezmann este bună. Nu am făcut vreodată lucrurile care s-au scris, precum că nu am vrut să vină la Barcelona. Nu am vreo problemă cu el, iar uneori chiar petrecem timpul împreună.
(Întrebat dacă va începe negocierile începând de pe 1 ianuarie) Până la finalul anului nu voi ști nimic exact. Acum mă gândesc doar să termin sezonul actual și să câștig trofee."

Messi, pus să aleagă între Manchester și Paris!

La un moment dat, în timpul interviului, jurnalistul Jordi Evole i-a oferit lui Messi două ghiduri cu orașele Manchester și Paris, făcând trimitere la cele două posibile destinații ale fotbalistului - City și PSG. Căpitanul Barcelonei l-a refuzat pe ziarist și n-a primit nicio carte.
"Știu că există o mulțime de fani ai Barcelonei care încă mă iubesc, motiv pentru care voi da totul pentru acest club. Pe lângă asta, vreau să trăiesc în Barcelona și să fiu la acest club într-un anumit mod când mă voi retrage. Mereu am avut această iluzie de a locui în Statele Unite și de a trăi din plin acea experiență. Dar momentan rămân concentrat pe următoarele 6 luni alături de Barcelona (n.r. - și ultimele din actualul său contract) și voi lupta pentru echipă.
Nu mă voi gândi cum se va încheia anul viitor, n-ar fi bine pentru mine să spun ce alegere voi face. Încă nu știu dacă voi pleca, dar dacă o voi face, vreau să plec în cel mai bun mod posibil și să revin la echipă în viitor. Barcelona este mai mare decât orice jucător. Și sper că jucătorul care mă va urma va reuși să facă lucruri frumoase și să câștige trofee importante.
Nu știu ce voi face când mă voi retrage, dar cu siguranță va fi ceva legat de fotbal, deși nu mă văd în poziția de antrenor. Poate director sportiv, ca să încerc să aduc la club cei mai buni jucători.", a concluzionat Messi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo