Cele mai importante cluburi din Spania, printre care Real Madrid și Barcelona, ar fi urmat să primească fonduri impresionante în urma unui acord de 2,7 miliarde de euro între La Liga și o firmă cu capital privat (CVC).

Superliga a provocat plecarea lui Messi?

Presa spaniolă anunța inițial că acest lucru ar fi putut să o ajute pe Barcelona să rezolve situația contractuală a lui Messi, însă La Liga a informat cluburile că vor fi obligate să folosească 70% din fondurile primite pentru a îmbunătăți infrastructură iar doar 15% ar merge către achiziția de jucători și alte 15% pentru a acoperi cheltuielile.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Tot acest aranjament nu a convenit deloc cluburilor spaniole iar Real Madrid și Barcelona s-au opus chiar public înțelegerii. De altfel, un astfel de acord ar distruge ambițiile Barcelonei privind Superliga.
De cealaltă parte, La Liga vrea să îngroape pentru totdeauna Superliga și nu a vrut să înregistreze contractul lui Messi până când Barcelona nu și-a dat acordul pentru contractul cu CVC, conform jurnalistului Transfermarkt, Manuel Veth.
De altfel, circulă ipoteza că Barcelona a făcut acest anunț tocmai pentru a forța mâna La Liga.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59