Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Noua ipoteză în cazul plecării lui Lionel Messi. Cum a costat-o Superliga pe Barcelona

Vlad Dumitrescu

Actualizat 05/08/2021 la 22:50 GMT+3

Plecarea lui Lionel Messi de la Barcelona a șocat lumea fotbalului, însă acest lucru ar putea fi o consecință neașteptată a Superligii.

Leo Messi during la Liga match against Atletico de Madrid at Camp Nou Stadium

Credit imagine: Imago

Cele mai importante cluburi din Spania, printre care Real Madrid și Barcelona, ar fi urmat să primească fonduri impresionante în urma unui acord de 2,7 miliarde de euro între La Liga și o firmă cu capital privat (CVC).

Superliga a provocat plecarea lui Messi?

Presa spaniolă anunța inițial că acest lucru ar fi putut să o ajute pe Barcelona să rezolve situația contractuală a lui Messi, însă La Liga a informat cluburile că vor fi obligate să folosească 70% din fondurile primite pentru a îmbunătăți infrastructură iar doar 15% ar merge către achiziția de jucători și alte 15% pentru a acoperi cheltuielile.
Tot acest aranjament nu a convenit deloc cluburilor spaniole iar Real Madrid și Barcelona s-au opus chiar public înțelegerii. De altfel, un astfel de acord ar distruge ambițiile Barcelonei privind Superliga.
De cealaltă parte, La Liga vrea să îngroape pentru totdeauna Superliga și nu a vrut să înregistreze contractul lui Messi până când Barcelona nu și-a dat acordul pentru contractul cu CVC, conform jurnalistului Transfermarkt, Manuel Veth.
De altfel, circulă ipoteza că Barcelona a făcut acest anunț tocmai pentru a forța mâna La Liga.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo