Luni a fost ziua cea mai lungă la Barcelona. Josep Maria Bartomeu, președintele clubului, a mers dimineață la baza de pregătire, acolo unde Messi&Co au avut un antrenament la care a participat, din postura de invitat special, și Andres Iniesta. La capătul ședinței de pregătire, președintele catalanilor a discutat cu Valverde și l-a informat că poziţia sa la cârma echipei e una extrem de şubredă.
Ulterior, tot Consiliul de Administrație al clubului de pe Camp Nou s-a întâlnit la birourile de la stadion, unde, după o ședință de peste patru ore, au dezbătut soarta lui Valverde și cine îi va lua locul.
După miezul nopții, pe siteul oficial al catalanilor a venit și confirmarea oficială, deși presa din Spania anunțase că fostul tehnician al lui Betis, Quique Setien, este alesul.
Liga
Înlocuitorul ideal al lui Busquets are deja contract cu Barcelona! Varianta propusă catalanilor
ACUM 13 ORE
"FC Barcelona și Quique Setien au ajuns la un acord ca acesta din urmă să devină antrenorul echipei până pe 30 iunie 2022", se arată pe siteul oficial al catalanilor.

Cine este Quique Setien, noul antrenor al Barcelonei

În vârstă de 61 de ani, Quique Setien le-a antrenat de-a lungul timpului pe Racing Santander, Poli Ejido, Logroñés, Lugo, Las Palmas și Betis.
Evident, fiind vorba de echipe mici, nu a putut lupta pentru trofee, însă s-a remarcat drept un tehnician care imprimă echipelor pe care le conduce un stil extrem de ofensiv, bazat pe posesie. Din acest punct de vedere, se apropie mult de ceea ce stă în ADN-ul Barcelonei, însă rămâne de văzut dacă poate face trecerea către o echipă cu o istorie atât de bogată, unde presiunea e uriașă.
Setien și-a început cariera de antrenor în 2002, dar a apărut cu adevărat în lumina reflectoarelor odată cu venirea pe banca celor de la Las Palmas. Marea șansă a carierei s-a numit Betis, formație unde a impresionat, mandatul de acolo propulsându-l acum la Barcelona. La cârma formației din Sevilla, ibericul a avut două stagiuni excelente. În prima s-a casat pe un neașteptat loc 6, ducând echipa în Europa League. Apoi, în al doilea sezon, a ajuns până în semifinalele Cupei Spaniei.
Setien va fi prezentat oficial marți la Barcelona, conferința de presă de prezentare urmând a avea loc la 15:30. Obiectivele sale în acest sezon vor fi titlul și cucerirea Champions League, acesta din urmă fiind foarte greu de atins, nu doar din cauza adversarelor foarte puternice, dar și a faptului că echipa nu se va mai putea baza pe Luis Suarez până la finalul stagiunii.
Am simțit că fotbalul poate fi jucat mai spectaculos, dar nu am știut cum până când Johan Cruyff ne-a arătat tuturor cum să o facem | Quique Setien
Ligue 1
Viitorul lui Messi, subiect de speculații! Care ar fi planurile starului pentru vara anului 2023
IERI LA 15:52
Liga
Atletico Madrid, pe urmele unei legende de la Barcelona. Cine este jucătorul dorit de Simeone
IERI LA 14:26