Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Plecarea lui Messi de la Barcelona, tratată cu "tăcere absolută" de Pique și Busquets

Cosmin Cioboata

Publicat 01/09/2020 la 15:06 GMT+3

Lionel Messi se află din ce în ce mai aproape de despărțirea de Barcelona, după 19 ani petrecuți pe Camp Nou. Potrivit ultimelor informații din presa internațională, starul argentinian se află în discuții avansate cu Manchester City, formația pregătită de Pep Guardiola, fostul tehnician al lui Messi din perioada 2008-2012.

Lionel Messi, tot mai aproape de despărțirea de Barcelona

Credit imagine: SID

Vestea că Messi vrea să plece de la Barcelona a lovit puternic clubul catalan, iar în vestiar s-au format două tabere. Potrivit presei britanice, Luis Suarez și Arturo Vidal sunt singurii jucători care și-au exprimat public dorința ca Messi să-și continue aventura pe Camp Nou. În același timp, nume importante precum Gerard Pique și Sergio Busquets au stat deoparte, abordând problema cu "tăcere absolută", anunță Sky Sports.
La fel ca și în cazul lui Messi, viitorul lui Suarez și Vidal pe Camp Nou este incert, în urma ultimelor discuții din Spania. Cei doi ar fi fost anunțați de Ronald Koeman, noul tehnician al formației blaugrana, că nu vor intra în planurile pentru următorul sezon. Se pare că Suarez și Vidal au format o mini-tabără în vestiarul Barcelonei, fiind singurii coechipieri care și-au exprimat dorința ca Messi să continue pe Camp Nou, chiar dacă ei voi fi nevoiți să plece în următoarea perioadă.
Între timp, alte persoane apropiate lui Messi n-au comentat pe marginea despărțirii argentinianului de Barcelona. Printre aceștia se numără Pique și Busquets, oamenii care au evoluat alături de Messi în ultimii 12 ani.

Oferta pregătită de Barcelona pentru a-l convinge pe Messi să rămână

Mundo Deportivo a aflat ce ofertă va încerca să îi facă Barcelona lui Messi la întâlnirea de miercuri, în care președintele clubului, Josep Maria Bartomeu, va sta de vorbă cu tatăl decarului argentinian, Jorge Messi.
Fanii Barcelonei tremură cu gândul la întâlnirea de mâine dintre tatăl lui Messi și președintele clubului, văzută de mulți ca o ultimă șansă ca argentinianul să fie convins să continue pe Camp Nou.
Problema e că formația catalană nu oferă un contract comparabil cu cel de la City și nici vreo garanție pentru un nou proiect, astfel că șansele ca sud-americanul să fie întors din drum sunt minime.
"Bartomeu nu va negocia nimic legat de un posibil transfer", notează Mundo Deportivo, care prezintă ce îi va propune Bartomeu lui Jorge Messi.
Messi are pe masă o ofertă de prelungire a actualei înțelegeri până după Mondialul din Qatar (iarna lui 2022). Salariul va fi același - 84 de milioane de euro/sezon -, însă Barcelona îl obligă pe fotbalist să nu mai ia în considerare o clauză prin care să plece gratis, așa cum a fost cea care a expirat în iunie 2020.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo