Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fabio Coentrao, fostul jucător al lui Real Madrid, și-a găsit echipă, după 513 zile

Cosmin Cioboata

Actualizat 06/10/2020 la 19:36 GMT+3

Fabio Coentrao (32 de ani) a semnat un nou contract cu Rio Ave, formația din Portugalia, țara sa natală. Fostul fundaș al lui Real Madrid, alături de care a cucerit două trofee UEFA Champions League, n-a mai evoluat într-un meci oficial de 513 zile. Ultima oară se întâmpla pe 12 mai 2019, tot în tricoul lui Rio Ave.

Fabio Coentrao și-a găsit echipă, după 513 zile

Credit imagine: Getty Images

Cariera lui Fabio Coentrao a luat o întorsătură neașteptată. Fundașul stânga a fost transferat de Real Madrid în 2011, după ce impresionase în campionatul Portugaliei, la Benfica. Totuși, concurența de pe postul său s-a dovedit mult mai puternică decât s-ar fi așteptat la prima vedere. Marcelo, adus în 2007 din Brazilia, a acaparat repede postul, devenind o piesă de bază din formația madrilenă.
Coentrao a luptat din greu pentru postul de titular, însă n-a reușit în vreun sezon din La Liga să bifeze mai mult de 20 de apariții. Acela a fost maximul, reușit chiar la primul său sezon pe Santiago Bernabeu.
Apogeul său la Real a fost atins în sezonul 2013/2014, când a pus umărul la cucerirea trofeului UEFA Champions League, după o finală câștigată în fața lui Atletico Madrid, scor 4-1 (după prelungiri). Coentrao, aflat în formă bună la vremea respectivă, a început ca titular partida de la Lisabona
Portughezul a prins apoi din ce în ce mai greu primul "11" și, în cele din urmă, a fost împrumutat. Se întâmpla în sezonul 2015/2016, când Coentrao ajungea la AS Monaco.

Fabio Coentrao, fostul jucător al lui Real Madrid, a semnat un nou contract cu Rio Ave, după 513 zile

Revenit din împrumutul de la Monaco în 2016, Coentrao a adunat numai 6 apariții la Real Madrid, în toate competițiile, sub comanda lui Zinedine Zidane. Dintre acestea, 2 au fost în Champions League. Și la finalul stagiunii respective, Real a reușit să câștige prestigiosul trofeu, după o finală cu Juventus, scor 4-1. De această dată însă, Coentrao nu s-a mai aflat nici măcar în lotul "galacticilor".
Cu toate acestea, el a primit medalie la finalul campaniei europene și, la momentul actual, se poate lăuda cu două trofee UEFA Champions League în palmares.
La scurt timp după finala de la Cardiff, din 2017, Coentrao fost împrumutat în Portugalia, la Sporting Lisabona. Fundașul a revenit pe Bernabeu după un sezon, apoi a fost transferat definitiv la Rio Ave, formația pentru care mai evoluase de două ori de-a lungul timpului - prima oară în debutul carierei, iar a doua oară ca împrumut de la Benfica, în 2009.
Coentrao a evoluat în sezonul 2018/2019 la Rio Ave, adunând 23 de apariții în toate competițiile. În primăvara trecută, fundașul lusitan a rămas liber de contract. Și așa a fost până astăzi, când a ajuns la o nouă înțelegere cu Rio Ave.
Au trecut 513 zile de la ultimul meci oficial jucat de Fabio Coentrao. Pe 12 mai 2019, fundașul era integralist în înfrângera lui Rio Ave în fața Benficăi, scor 2-3. În prezent, Rio Ave se află pe locul 13 în prima ligă din Portugalia.
8 trofee a cucerit Fabio Coentrao la Real Madrid, per total.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo