Etapa a 29-a din La Liga a adus un scandal de rasism la meciul Cadiz-Valencia, care este departe de a se fi încheiat. Chiar dacă jucătorii Valenciei au revenit pe teren și meciul s-a desfășurat apoi normal, încheindu-se cu victoria celor de la Cadiz cu 2-1, clubul de pe Mestalla a solicitat Ligii Spaniole să facă o anchetă amănunțită cu privire la acest caz.
"Valencia CF îl va apăra pe Mouctar Diakhaby la maximum!", a declarat președintele "liliecilor", Anil Murthy, în timp ce la antrenamentul de astăzi toți jucătorii lui Javi Gracia și-au arătat susținerea pentru Mouctar Diakhaby.
Liga
La Liga a clasat dosarul cu scandalul de rasism din Cadiz-Valencia! Reacția lui Mouctar Diakhaby
13/04/2021 LA 09:39

Scandal de rasism în Cadiz-Valencia | Ce a menționat arbitrul în raport

Presa iberică a intrat astăzi în posesia arbitrului David Medie Jimenez, care a explicat cu amănunte tot ceea ce s-a întâmplat la faza care a declanșat scandalul.
"În minutul 29 am oprit meciul din cauza unei tensiuni între jucătorii celor 2 echipe. Jucătorul numărul 12 de la Valencia CF, Mouctar Diakhaby, nervos pentru că s-a certat cu un adversar, mi-a spus cuvânt cu cuvânt: "M-a făcut negru", cu referire la jucătorul cu numărul 16 de la Cadiz CF, Juan Torres Ruiz (Juan Cala).
Acest fapt nu a fost auzit de niciun membru al echipei de arbitri. După câteva momente, Valencia CF a decis să abandoneze terenul. Din acest motiv, meciul a fost suspendat temporar. Ambele echipe au intrat în vestiarele lor. După câteva minute, delegatul Valenciei, David Rangel Pastor, în prezența delegatului de la Cadiz, Antonio Navarrete Reyes, ne-a transmis că s-a decis înlocuirea lui Mouctar Diakhaby și continuarea jocului.
Mai mult decât atât, s-a convenit să se acorde timp pentru o încălzire de cinci minute pentru a evita accidentările. Meciul a fost reluat la 24 de minute după suspendarea acestuia și s-a desfășurat în mod normal din acel moment".
Juan Cala a declarat că se simte foarte relaxat pentru că este nevinovat. Acesta va susține mâine o conferință de presă în care va explica punctul său de vedere cu privire la nefericitul scandal de rasism din Cadiz-Valencia: "Sunt foarte relaxat. Mâine vom spune totul în conferința de presă. Mi se pare că în această țară ărezumția de nevinovăție nu există."
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19