Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simeone, singurul care a aplaudat la minutul de reculegere în cinstea lui Maradona! Explicația sa

Cosmin Cioboata

Publicat 28/11/2020 la 21:00 GMT+2

Diego Simeone s-a arătat extrem de emoționat înaintea meciului dintre Valencia și Atletico Madrid, scor 0-1, din etapa a 11-a din La Liga.

Diego Simeone

Credit imagine: Twitter

Înaintea partidei de pe Mestalla s-a ținut un minut de reculegere în memoria legendarului Diego Armando Maradona, care s-a stins din viață miercuri, la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiorespirator.
Toată lumea a făcut liniște în timp ce poza lui "El Pibe de Oro" a fost proiectată pe tabelă, mai puțin Simeone. Antrenorul lui Atletico, fost coleg cu Maradona la Sevilla și la naționala Argentinei, a preferat să-i cinstească memoria bunului său prieten cu un rând de aplauze.
Așadar, pe uriașa arenă a Valenciei s-a auzit timp de un minut numai bătaia palmelor lui Simeone, ai cărui ochi s-au umplut imediat de lacrimi.

Simeone: "Toată lumea voia să joace ca Maradona, dar nimeni nu putea"

Simeone și-a explicat decizia la finalul partidei:
"M-am născut cu iluzia tuturor copiilor din generația mea, iubindu-l pe Maradona. Mergeam la teren și spuneam 'Vreau să joc ca Maradona'. Cu toții voiam să jucăm ca Maradona. Dar nimeni nu putea. Din acest motiv am vrut să-mi iau adio în acest fel, cu aplauze sincere", a spus Simeone.
Maradona și Simeone au jucat împreună la Sevilla în sezonul 1992/1993. Cei doi au fost coechipieri și la națională timp de 6 ani, între 1988 și 1994.
Atletico s-a impus astăzi pe terenul Valenciei, scor 1-0, datorită autogolului semnat de Lato în minutul 77. Trupa lui Simeone a egalat la puncte (23) liderul Real Sociedad, care va juca mâine cu Villarreal.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo