Nu există un criteriu universal prin care s-ar implementa cererea lui Josep Maria Bartomeu, cel care le-ar fi transmis jucătorilor că este nevoie de reducerea salariilor pentru a face față scăderii considerabile a veniturilor din cauza pandemiei de coronavirus.
Barcelona se află într-o situație delicată și, la fel ca majoritatea cluburilor din La Liga, are opțiunea de a se folosi de clauza privind un eveniment de forță majoră, însă conducerea clubului vrea să ajungă la un acord cu jucătorii. Nu va fi ușor din cauza neînțelegilor din vestiar, informează Sport. Clubul propunere o reducere a salariilor cu 70% pentru perioada în care nu se vor juca meciuri din cauza coronavirusului.
O parte din jucători resping cu totul propunerea clubului și nu sunt de acord cu această abordare. Ei nu înțeleg de ce președintele clubului trebuie să apeleze la ei după ce clubul a cheltuit bani pe transferuri care nu au avut sens, după părerea lor. Acești jucători consideră că dacă resursele clubului ar fi fost gestionate corespunzător, totul ar fi fost în regulă și consideră că nu ei trebuie să plătească prețul.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Există un alt grup care consideră că propunerea clubului este acceptabilă și trebuie luată în considerare. Avocații acestora studiază propunerea și încă nu au semnalat că ar fi de acord dar par a fi dispuși să accepte o reducere temporară.
Un al treilea grup dorește să se respecte un acord la care a ajuns Asociația Fotbaliștilor din Spania cu La Liga. Acest acord prevede că, dacă nu se va relua campionatul până pe 30 iunie, jucătorii ar avea salariile micșorate cu doar 10%. La schimb, ei vor accepta să joace la fiecare 48 sau 72 de ore pentru a putea finaliza sezonul. Această ipoteză nu a fost confirmată oficial însă, președintele asociației declarând că încă lucrează la o înțelegere cu La Liga.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59