Raphael Varane este, fără doar și poate, unul dintre oamenii de bază ai lui Zinedine Zidane la Real Madrid. Campionul mondial din 2018 a devenit un "stâlp de fier" în centrul defensivei "galacticilor", alături de căpitanul Sergio Ramos.
Deși cei doi au format un parteneriat excelent în ultimele sezoane, reușind să cucerească, printre altele, 4 Ligi ale Campionilor, situația s-ar putea schimba radical încă din vară.
Deja nu mai reprezintă un mister faptul că Sergio Ramos nu și-a prelungit contractul scadent în vară, motiv pentru care fundașul iberic poate negocia deja cu celelalte cluburi.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39

Varane vrea să plece de la Real Madrid la vară

Acum, Zidane a mai primit o veste grea. Varane consideră că este momentul să facă pasul la o nouă echipă, după un deceniu petrecut pe Santiago Bernabeu. Potrivit sport.es, internaționalul de 27 de ani și-ar dori să plece încă de la finalul stagiunii curente, pentru a nu o forța pe Real Madrid să-l piardă liber de contract în vara anului 2022, când îi expiră contractul.
https://i.eurosport.com/2020/11/10/2934385.jpg
Potrivit jurnaliștilor spanioli, Varane ar fi luat această decizie din două motive. În primul rând, fundașul francez este de părere că acesta ar fi momentul ideal să încheie o etapă importantă din cariera sa, pe Bernabeu, unde a cunoscut gloria și a bifat performanțe impresionante.
Varane are abia 27 de ani, a primit eticheta de jucător "world-class" și orice club de top din Europa și-ar dori să-l aibă. Campionul mondial din 2018 poate reprezenta o variantă excelentă pentru echipele care visează la cucerirea trofeului UEFA Champions League.
În al doilea rând, despărțirea lui Varane de Real în vară ar însemna automat un venit consistent pentru campioana en-titre din La Liga. În prezent, francezul este cotat la 70 de milioane de euro de transfermarkt.com, sumă care ar aduce o oarecare liniște financiară pentru Real și care ar putea fi folosită în transferurile pregătite de președintele Florentino Perez, în frunte cu Kylian Mbappe.

David Alaba și Eder Militao, noua pereche de fundași centrali ai lui Zidane la Real Madrid?

Bineînțeles, plecarea lui Varane ar genera și un dezavataj: un gol uriaș în defensiva lui Zidane. Tehnicianul francez s-ar putea trezi la finalul sezonului fără vreunul dintre Varane și Ramos, cei doi titulari incontestabili de pe Bernabeu.
Fără doar și poate, pentru ca Florentino Perez să accepte plecarea lui Varane, pe lângă probabila despărțire de Sergio Ramos, pe Bernabeu ar trebui să fie adus David Alaba, despre care sport.es anunța că s-a înțeles deja cu madrilenii.
Noua pereche de fundași centrali ai lui Zidane ar putea fi formată din Alaba și Eder Militao. Cumpărat de Real în 2019 în schimbul a 50 de milioane de euro, Militao n-a primit prea multe șanse din partea lui "Zizou".
Lucrurile s-ar putea schimba însă începând din sezonul următor. Fundașul de 23 de ani deține calități excelente, însă n-a putut emite pretenții să le "fure" locul lui Ramos și Varane în echipa de start a Realului.
Ajuns în 2011 la Real Madrid, după ce "galacticii" le-au plătit 10 milioane de euro celor de la Lens, Varane s-a integrat foarte repede pe Santiago Bernabeu. Fundașul francez a adunat 343 de apariții pentru formația "blanco", reușind să înscrie și 15 goluri.
De-a lungul celor 10 ani petrecuți la Real Madrid, Varane a pus umărul la cucerirea a 18 trofee, printre care se numără 3 titluri de campion în La Liga și 4 Ligi ale Campionilor.
https://i.eurosport.com/2021/01/21/2975873.jpg
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59