Deja debutant în prima reprezentativă a Braziliei, la 20 de ani, Emerson se anunță viitorul Dani Alves al fotbalului mondial, urcând extrem de des în atac și ajutându-și colegii cu pase utile.
Povestea lui e destul de complicată, venirea lui în Europa, de la Atletico Mineiro, fiind atipică. A fost cumpărat în co-proprietate de Barcelona și Betis, luând drumul Sevillei, unde și-a găsit loc printre titulari. Dar există o clauză prin care Barcelona îl poate cumpăra definitiv contra unei sume modice de bani, în 2021: 6 milioane de euro. Catalanii îl pot achizționa și mai devreme, fără ca Betis să se poată opună, dar pentru asta trebuie să achite compensații mai mari către alb-verzi.
Evident, Emerson visează la momentul când va îmbrăca tricoul Barcelonei, dorind să evolueze lângă cel mai bun jucător al planetei, Lionel Messi.
Liga
Real Madrid, Barcelona și Atletico, fără victorie în penultima etapă din La Liga! Rezultatele serii
ACUM 16 ORE
"Este un vis să joci cu Messi, cel mai bun din lume. Este și mai impresionant când îl vezi de aproape. Vreau să îi spun fiului meu că am jucat cu el. Vreau să evoluez pentru Barcelona și să nu fiu doar un alt jucător cumpărat de acest club. Vreau să câștig Liga Campionilor în tricoul blaugrana. Știu că este dificil să devii jucător de bază la Barcelona, e cea mai bună echipă din lume", a spus Emerson pentru Mundo Deportivo.

Cum a ajuns Emerson în atenția Barcelonei

Venirea lui Emerson în Europa a surprins, el jucând un singur sezon la nivel înalt în America de Sud, la Atletico Mineiro. Totuși, reprezentanții Barcelonei au aflat repede de el și, după ce l-au urmărit câteva meciuri, au fost convinși că fundașul dreapta poate fi o variantă excelentă în următorii ani.
Ca atare, nu au vrut să mai aștepte, pentru că aproape sigur prețul lui ar fi crescut.
"Jucam cu Atletico Mineiro și la final am aflat că Barcelona a trimis pe cineva să mă urmărească. Nu am crezut. Apoi am vorbit cu Abidal. Mi-a spus că am potențial, că trebuie să continuu să lucrez și că am o șansă să joc la Barcelona, în viitor. Totul a fost foarte rapid, de altfel așa s-a desfășurat mereu viața mea", a mai spus Emerson.
Liga
Messi, așteptat înapoi la Barcelona! Anunțul tatălui său care le dă speranțe fanilor din Spania
ACUM 19 ORE
Liga
Un star de la Barcelona renunță la o sumă mare de bani pentru a ajunge sub comanda lui Guardiola
ACUM 21 ORE