Mallorca venea în partida din această seară după o serie de 7 înfrângeri la rând contra catalanilor, perioadă în care a primit, în medie, 4 goluri/meci. Totuși, era limpede că formația blaugrana nu va mai putea face spectacol contra grupării din Baleare, în contextul crizei de COVID-19 și a accidentărilor din lot. În total, Xavi nu s-a putut baza pe 16 jucători, dar partida nu s-a amânat pentru că regulamentul în Spania e clar: dacă o echipă are 5 jucători de la prima echipă disponibili și poate să pună pe foaia de joc 13 fotbaliști (promovându-i de la echipa a doua), partida se dispută
Ca atare, stafful tehnic al Barcelonei i-a trecut pe foaia de joc pe fundașii Comas, Mika Mármol și Guillem Jaime, pe mijlocașii Lucas de Vega și Álvaro Sanz și pe atacanții Estanis Pedrola, Ilias și Jutgla. În astfel de condiții, era complicat ca formația lui Xavi să facă o partidă mare, deși gazdele aveau la rândul lor destui absenți.
CITEȘTE ȘI:
Fotbal
Cursa pentru Balonul de Aur are un favorit uriaș! Messi, cotat cu aceleași șanse ca... Bonnuci
ACUM 18 ORE
ANUNȚUL FĂCUT DE TUCHEL DESPRE LUKAKU, DUPĂ CE NU L-A ȚINUT ÎN LOT CU LIVERPOOL

Luuk de Jong, erou neașteptat pentru Barcelona

Cu atât de mulți jucători noi, cele două formații nu au creat prea multe ocazii de gol, relațiile de joc dintre fotbaliști având de suferit. Totuși, Barcelona și-a asigurat victoria grație atât de hulitului Luuk de Jong, care a punctat în ultimul minut al primei reprize, dintr-o pasă a lui Mingueza.
Luuk de Jong a trimis de două ori mingea în bară în această seară, fiind primul jucător al Barcelonei în afara lui Messi care face acest lucru în ultimii doi ani și jumătate. Olandezul a devenit un specialist al deplasărilor, marcând 9 din ultimele sale 12 goluri în La Liga departe de propriul teren.
În a doua repriză, Mallorca a mutat repede, efectuând 4 schimbări până în minutul 71, dar catalanii au gestionat bine avantajul. Cu toate acestea, au fost aproape de a egala în final, la o fază în care Ter Stegen a fost providențial.
Grație acestui succes, Barcelona a urcat pe locul 5, depășind revelația Rayo Vallecano, care a pierdut derbyul de clasament cu Atletico Madrid. Catalanii sunt în acest moment la un singur punct de un loc de Champions League, marele obiectiv pentru partea a doua a sezonului. De partea cealaltă, Mallorca e pe 15, dar mai are doar 4 puncte în plus față de prima echipă care retrogradează, Alaves.
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
20/05/2022 LA 07:40
Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
20/05/2022 LA 06:40