Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Laporta l-a "cumpărat" pe Messi altfel decât cu bani. Dezvăluirile făcute de sport.es

Cristian Mihală

Actualizat 13/03/2021 la 11:41 GMT+2

Viitorul lui Messi e departe de a fi stabilit, însă sport.es susține că în acest moment vârful e mult mai aproape de a rămâne la Barcelona decât în urmă cu mai multe luni. Joan Laporta a vorbit în mai multe rânduri cu argentinianul și i-a oferit garanții că va putea câștiga trofee în continuare.

Laporta and Messi

Credit imagine: Imago

După alegerea lui Laporta în funcția de președinte al Barcelonei, acesta a vorbit despre faptul că va face tot ce poate pentru a-l convinge pe argentinian să semneze prelungirea contractului scadent în vară. Cu o mențiune: salariul va fi unul pe care clubul și-l permite, pentru a nu se ajunge la situații financiare dezastruoase, așa cum se întâmplă în prezent. "Moștenirea" lui Bartomeu e grea - 1,2 miliarde de euro datorii -, iar noua conducere vrea un proiect serios, fezabil, care să fie în primul rând unul "sănătos" pe termen lung.

Laporta are o influență mare asupra lui Messi

Ca atare, Barcelona nu îi va oferi lui Messi un contract pe măsura celui pe care l-ar obține la PSG, însă catalanii mizează pe latura sentimentală a decarului. Laporta a vorbit de mai multe ori cu sud-americanul despre noul contract, fără a pronunța sume, iar lucrurile par că se îndreaptă spre direcția dorită. Sport.es notează că noul președinte are o mare influență asupra lui Messi, care îl respectă deosebit. De altfel, în ultima discuție avută, Laporta l-a convins pe atacant să meargă la vot, deși inițial anunțase oficial că nu va participa, pentru a nu lăsa loc la interpretări.
"Acum câteva săptămâni, Leo nu intenționa să voteze pentru a evita interpretările greșite, dar în cele din urmă a decis să acționeze ca lider, ca un căpitan. Imaginea sa votând, de mână cu fiul său, a fost punctul culminant pentru o zi electorală exemplară într-unul dintre puținele cluburi democratice rămase din lume. Căpitanul a votat, Carles Puyol a votat, Luis Enrique a votat. Leo nu a luat decizia finală, dar totul sugerează că astăzi este mai aproape de ședere decât acum câteva luni. Și, în cel mai rău caz, dacă plecarea lui se va produce, aceasta va fi cu toate onorurile, pe ușa din față, așa cum merită un fotbalist legendar", notează sursa citată.
Laporta nu i-a prezentat încă lui Messi un contract - acesta va fi oferit abia după efectuarea unui audit la club, pentru ca Barcelona să știe exact cât își permite să cheltuiască fără să se expună -, dar a vorbit de mai multe ori cu Leo despre viitorul echipei. I-a dat asigurări că Fati și Pedri (cărora le expiră contractul la anul) vor fi păstrați și se vor face achiziții astfel încât formația să aibă o șansă reală la câștigarea Champions League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo