Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Păcatele capitale" făcute de Barcelona. Sport.es explică "autodistrugerea" catalanilor

Cristian Mihală

Publicat 12/05/2021 la 11:37 GMT+3

Barcelona e într-un moment de criză, după remiza de la Levante, care, cel mai probabil, se va solda cu demiterea lui Ronald Koeman la finalul sezonului. Spaniolii au identificat momentele care au distrus stagiunea formației blaugrana.

Lionel Messi of Barcelona lament a failed occasion during the La Liga Santander match between Levante UD and FC Barcelona at Ciutat de Valencia Stadium on May 11, 2021 in Valencia, Spain.

Credit imagine: Getty Images

Barcelona și-a luat adio de la titlu, după ce a remizat la Levante, 3-3, meci în care a condus cu 2-0 și 3-2. Ronaldo Koeman a admis că e principalul responsabil și a anunțat că e normal ca după un sezon compromis să se pună problema schimbării lui.
Jurnaliștii de la sport.es vorbesc despre o "autodistrugere" și identifică "păcatele capitale comise de Barcelona" într-un sezon în care a avut toate șansele să câștige campionatul.

Barcelona și "păcatele capitale" făcute în acest sezon

1. Erorile în lanț în defesnivă.
"Încă de la înfrângerea de la Cadiz, s-a văzut faptul că e nevoie de o mai mare concentrare în defensivă. În special la fazele fixe, Barcelona a fost mult sub ceea ce spera stafful tehnic", notează spaniolii.
De altfel, egalul de aseară, de la Levante, a fost pus de Koeman pe slăbiciunile din apărare. "În a doua repriză ne-au surprins în mai multe momente, nu am fost foarte atenți defensiv", a explicat tehnicianul olandez.
2. Covorul roșu pentru Juventus, în Liga Campionilor
"Cu o înfrângere cu 2-0 acasă, în ultima etapă a fazei grupelor Ligii Campionilor, Barcelona mergea în optimi de pe primul loc, dar Juventus a profitat de pasivitatea Barçei. Cristiano dintr-un penalty, McKennie și din nou CR7, din 11 metri, au adus o victorie care i-a trimis pe catalani într-o dublă cu PSG. Pe care au pierdut-o, afectându-le moralul extrem de puternic", scriu jurnaliștii de la sport.es.
3. Puncte cadou
Egalul de aseară, cu Levante, a fost doar ultimul exemplu de partidă în care catalanii au pierdut puncte stupid, deși păreau nu doar că sunt în controlul jocului, dar că au făcut suficient pentru victorie.
"Barcelona a risipit puncte pe care părea că le-a câștigat deja. Au condus cu 2-0 pe Cadiz, pe Camp Nou, dar au fost egalați în ultimul minut de un penalty comis de Lenglet. Cu Granada, a pierdut din nou, deși a condus cu 1-0, într-un moment când titlul depindea exclusiv de Messi&Co. Din nou o eroare defensivă, comisă de această dată de Mingueza, a făcut ca adversara să egaleze, pentru ca apoi Pique și Umtiti să nu se înțeleagă la faza de 2-1, în care a marcat Jorge Molina", mai punctează ibericii.
Barcelona a ratat, așadar, aseară, trecerea temporară în fotoliul de lider și cu 76 de puncte se află acum pe locul 2, la 2 puncte distanță de liderul Atletico Madrid. Și poate fi depășită joi de Real Madrid, care are 75 de puncte. În plus, formația lui Simeone are ocazia să se distanțeze la 4 puncte, cu un succes acasă, contra lui Sociedad.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo