Barcelona și-a luat adio de la titlu, după ce a remizat la Levante, 3-3, meci în care a condus cu 2-0 și 3-2. Ronaldo Koeman a admis că e principalul responsabil și a anunțat că e normal ca după un sezon compromis să se pună problema schimbării lui.
Jurnaliștii de la sport.es vorbesc despre o "autodistrugere" și identifică "păcatele capitale comise de Barcelona" într-un sezon în care a avut toate șansele să câștige campionatul.

Barcelona și "păcatele capitale" făcute în acest sezon

Cupa Mondială FIFA
Messi a fost blând! Emiliano Martinez l-a distrus în termeni duri pe arbitrul Mateu Lahoz: "E nebun"
ACUM 2 ORE
1. Erorile în lanț în defesnivă.
"Încă de la înfrângerea de la Cadiz, s-a văzut faptul că e nevoie de o mai mare concentrare în defensivă. În special la fazele fixe, Barcelona a fost mult sub ceea ce spera stafful tehnic", notează spaniolii.
De altfel, egalul de aseară, de la Levante, a fost pus de Koeman pe slăbiciunile din apărare. "În a doua repriză ne-au surprins în mai multe momente, nu am fost foarte atenți defensiv", a explicat tehnicianul olandez.
2. Covorul roșu pentru Juventus, în Liga Campionilor
"Cu o înfrângere cu 2-0 acasă, în ultima etapă a fazei grupelor Ligii Campionilor, Barcelona mergea în optimi de pe primul loc, dar Juventus a profitat de pasivitatea Barçei. Cristiano dintr-un penalty, McKennie și din nou CR7, din 11 metri, au adus o victorie care i-a trimis pe catalani într-o dublă cu PSG. Pe care au pierdut-o, afectându-le moralul extrem de puternic", scriu jurnaliștii de la sport.es.
3. Puncte cadou
Egalul de aseară, cu Levante, a fost doar ultimul exemplu de partidă în care catalanii au pierdut puncte stupid, deși păreau nu doar că sunt în controlul jocului, dar că au făcut suficient pentru victorie.
"Barcelona a risipit puncte pe care părea că le-a câștigat deja. Au condus cu 2-0 pe Cadiz, pe Camp Nou, dar au fost egalați în ultimul minut de un penalty comis de Lenglet. Cu Granada, a pierdut din nou, deși a condus cu 1-0, într-un moment când titlul depindea exclusiv de Messi&Co. Din nou o eroare defensivă, comisă de această dată de Mingueza, a făcut ca adversara să egaleze, pentru ca apoi Pique și Umtiti să nu se înțeleagă la faza de 2-1, în care a marcat Jorge Molina", mai punctează ibericii.
Barcelona a ratat, așadar, aseară, trecerea temporară în fotoliul de lider și cu 76 de puncte se află acum pe locul 2, la 2 puncte distanță de liderul Atletico Madrid. Și poate fi depășită joi de Real Madrid, care are 75 de puncte. În plus, formația lui Simeone are ocazia să se distanțeze la 4 puncte, cu un succes acasă, contra lui Sociedad.
Cupa Mondială FIFA
Messi, discurs incendiar! A jignit un adversar și i-a făcut praf pe Van Gaal și pe arbitrul Lahoz
ACUM 3 ORE
Cupa Mondială FIFA
Argentina, în semifinalele Cupei Mondiale! Naționala lui Messi a învins Olanda la penalty-uri
ACUM 11 ORE