Va fi cea de-a 247-a confruntare dintre cele două echipe, care sunt despărțite de două puncte în clasament. Real Madrid se află pe locul 3, cu 17 puncte, în timp ce Barcelona este pe 7, cu 15 puncte.
Cele două rivale au pierdut un singur meci în primele 8 etape ale sezonului. În Champions League, Real Madrid are două victorii și o înfrângere, iar Barcelona a obținut abia prima victorie după primele 3 meciuri din faza grupelor.
Liga
Real Madrid caută rezervă pentru Benzema. Werner, pe lista echipei de pe Bernabeu
29/07/2022 LA 09:33

Ancelotti se așteaptă la un meci disputat: "Nu cred că poate fi o favorită"

Deși Barcelona nu trece prin cea mai bună formă sportivă, mai ales după plecarea lui Lionel Messi la PSG în această vară, Ancelotti este de părere că într-un "El Clasico" nu există o echipă favorită, iar tehnicianul este precaut înainte de duelul de pe Camp Nou.
Mai mult decât atât, italianul a anunțat jucătorii care vor reveni în lotul Realului după accidentări: "Știm că este un meci special, pentru toată lumea. Ne pregătim pentru un meci special, suntem concentrați și sper să avem o strategie bună. Planul meu este clar, dar nu vreau să vorbesc despre asta, mai ales că n-am anunțat jucătorii. Da, Hazard și Carvajal sunt din nou alături de noi, sunt motivați. Hazard e bine, s-a antrenat ieri. E greu să mizezi pe un jucător care vine după accidentare, din primul minut. Dar poate fi o opțiune oricând.
În El Clasico nu cred că poate fi o favorită. Nu știu cine este în formă mai bună. Barca a făcut niște meciuri bune în ultima vreme. Nu cred că are sens să considerăm o echipă favorită. Cred că este normal să fiu îngrijorat înainte de El Clasico, chiar să-mi fie puțin frică. Nu cred că sunt sentimente negative. Am încredere în echipa mea, avem calitate.
Suntem mai bine din punct de vedere fizic, i-am recuperat pe Kroos, Mendy, Marcelo. Factorul fizic e important, pentru că vreau să facem un presing avansat uneori, e un aspect la care trebuie să lucrăm. Din punct de vedere ofensiv, arătăm bine, avem conexiuni și creativitate."

Ancelotti: "Jucătorii se schimbă, dar rivalitatea dintre aceste două echipe rămâne"

Tehnicianul lui Real Madrid este de părere că pentru a câștiga campionatul, echipa sa are nevoie de victorie în "El Clasico", deși nu a câștigat niciodată, Ancelotti crede că a venit momentul să o facă duminică: "Nu am câștigat niciodată pe Camp Nou, este momentul. Deși nu va fi ușor. Sunt trei puncte, dar trebuie să câștigi El Clasico dacă vrei să câștigi campionatul. Jucăm și pe contraatac, bineînțeles, e cea mai rapidă cale către poartă.
Nu-mi place să vorbesc despre adversar. Barcelona și-a păstrat acea identitate de joc. Nu mai e Messi, dar jucătorii tineri ai Barcelonei sunt fantastici. Cred că sentimentele sunt la fel înainte de El Clasico, chiar dacă nu mai joacă Messi și Cristiano. Jucătorii se schimbă, dar rivalitatea dintre aceste două echipe rămâne."
Partida dintre Barcelona și Real Madrid este programată duminică, de la ora 17:15, și va fi transmisă în format LIVE TEXT pe eurosport.ro.
https://i.eurosport.com/2021/10/11/3235340.jpg
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Liga
Rudiger, reprofilat de Ancelotti. Ce a spus antrenorul lui Real Madrid despre postul fundașului său
26/07/2022 LA 10:47
Liga
Juventus intră în cursa pentru transferul lui Depay. Olandezul, aproape de despărțirea de Barca
26/07/2022 LA 08:36