Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ancelotti, precaut înainte de "El Clasico": "E normal să-mi fie puțin frică"

Romeo Ene

Actualizat 23/10/2021 la 18:57 GMT+3

Barcelona – Real Madrid se joacă mâine, de la 17:15, lar Carlo Ancelotti a susținut conferința de presă înainte de "El Clasico" în care a abordat mai multe subiecte, printre care jucătorii tineri ai Barcelonei și jucătorii care revin la Real Madrid după accidentări.

Carlo Ancelotti (Real Madrid)

Credit imagine: Eurosport

Va fi cea de-a 247-a confruntare dintre cele două echipe, care sunt despărțite de două puncte în clasament. Real Madrid se află pe locul 3, cu 17 puncte, în timp ce Barcelona este pe 7, cu 15 puncte.
Cele două rivale au pierdut un singur meci în primele 8 etape ale sezonului. În Champions League, Real Madrid are două victorii și o înfrângere, iar Barcelona a obținut abia prima victorie după primele 3 meciuri din faza grupelor.

Ancelotti se așteaptă la un meci disputat: "Nu cred că poate fi o favorită"

Deși Barcelona nu trece prin cea mai bună formă sportivă, mai ales după plecarea lui Lionel Messi la PSG în această vară, Ancelotti este de părere că într-un "El Clasico" nu există o echipă favorită, iar tehnicianul este precaut înainte de duelul de pe Camp Nou.
Mai mult decât atât, italianul a anunțat jucătorii care vor reveni în lotul Realului după accidentări: "Știm că este un meci special, pentru toată lumea. Ne pregătim pentru un meci special, suntem concentrați și sper să avem o strategie bună. Planul meu este clar, dar nu vreau să vorbesc despre asta, mai ales că n-am anunțat jucătorii. Da, Hazard și Carvajal sunt din nou alături de noi, sunt motivați. Hazard e bine, s-a antrenat ieri. E greu să mizezi pe un jucător care vine după accidentare, din primul minut. Dar poate fi o opțiune oricând.
În El Clasico nu cred că poate fi o favorită. Nu știu cine este în formă mai bună. Barca a făcut niște meciuri bune în ultima vreme. Nu cred că are sens să considerăm o echipă favorită. Cred că este normal să fiu îngrijorat înainte de El Clasico, chiar să-mi fie puțin frică. Nu cred că sunt sentimente negative. Am încredere în echipa mea, avem calitate.
Suntem mai bine din punct de vedere fizic, i-am recuperat pe Kroos, Mendy, Marcelo. Factorul fizic e important, pentru că vreau să facem un presing avansat uneori, e un aspect la care trebuie să lucrăm. Din punct de vedere ofensiv, arătăm bine, avem conexiuni și creativitate."

Ancelotti: "Jucătorii se schimbă, dar rivalitatea dintre aceste două echipe rămâne"

Tehnicianul lui Real Madrid este de părere că pentru a câștiga campionatul, echipa sa are nevoie de victorie în "El Clasico", deși nu a câștigat niciodată, Ancelotti crede că a venit momentul să o facă duminică: "Nu am câștigat niciodată pe Camp Nou, este momentul. Deși nu va fi ușor. Sunt trei puncte, dar trebuie să câștigi El Clasico dacă vrei să câștigi campionatul. Jucăm și pe contraatac, bineînțeles, e cea mai rapidă cale către poartă.
Nu-mi place să vorbesc despre adversar. Barcelona și-a păstrat acea identitate de joc. Nu mai e Messi, dar jucătorii tineri ai Barcelonei sunt fantastici. Cred că sentimentele sunt la fel înainte de El Clasico, chiar dacă nu mai joacă Messi și Cristiano. Jucătorii se schimbă, dar rivalitatea dintre aceste două echipe rămâne."
Partida dintre Barcelona și Real Madrid este programată duminică, de la ora 17:15, și va fi transmisă în format LIVE TEXT pe eurosport.ro.
Program Premier League, etapa 8 - Eurosport 2021/2022
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo