Barcelona se confruntă cu probleme financiare importante, iar oficialii clubului încearcă să-i convingă pe liderii echipei să accepte reduceri salariale. Primul care a semnat pentru un salariu mai mic a fost Gerard Pique. Acum, potrivit jurnaliștilor Mundo Deportivo, șefii de pe Camp Nou au ajuns la un acord cu Jordi Alba pentru o reducere a salariului cu 25%.
Fotbalistul în vârstă de 32 de ani a vorbit în urmă cu o săptămână despre situația de la club, punctând că nimeni nu i-a propus până acum să-și micșoreze salariul și exprimându-și devotamentul față de Barcelona.
"Predispoziția mea a fost întotdeauna aceea de a ajuta clubul, iubesc Barcelona. Nimeni nu trebuie să se îndoiască de mine. Nimeni din club nu mi-a spus nimic în acest sens (n.r. despre reducerea salarială) până acum câteva săptămâni", a spus Jordi Alba, care mai are contract cu catalanii până în 2024.
Liga
Xavi se răscoală: "E o nebunie ce facem!". Barcelona, obligată să joace, deși are 16 absenți
01/01/2022 LA 20:01

Încă doi căpitani de convins

După ce s-au înțeles cu Pique și Alba, oficialii Barcelonei speră ca ceilalți doi căpitani ai echipei, Sergio Busquets și Sergi Roberto, le vor călca pe urme pentru a contribui la reducerea bugetului pentru salarii, dându-le un exemplu și celorlalți fotbaliști.
Un alt jucător care a ales să-și reducă salariul în această vară este Memphis Depay. Olandezul a acceptat încă dinainte de a ajunge la Barcelona să primească o sumă mai mică de bani decât cea promisă, pentru a ajuta clubul să facă față problemelor financiare.
Depay ar urma să câștige cu 30% mai puțin decât negociase cu catalanii, dar este fericit că poate să ajute. Fotbalistul în vârstă de 27 de ani, care a declarat că transferul la Barcelona este un vis împlinit, va încasa anual 5 milioane de euro.
Liga
Barcelona - Elche 3-2. Recorduri pentru Ferran Jutgla și Gavi, după un meci incredibil
18/12/2021 LA 19:20
Liga Campionilor UEFA
"Batjocură totală la adresa Barcelonei, la televiziunea engleză!". Reacţia lui Crouch, virală
09/12/2021 LA 08:18