Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FC Barcelona are ca prioritate zero un fotbalist căruia Guardiola nu i-a dat nicio șansă la City

Nicu Savin

Publicat 20/02/2022 la 10:58 GMT+2

FC Barcelona pregătește deja campania de transferuri din vară, iar unul dintre obiectivele principale este achiziționarea unui fundaș stânga. Conform presei din Spania, primul pe lista lui Xavi este Angelino, ibericul care joacă la RB Leipzig și care nu a primit nicio șansă de la Guardiola cât timp a fost jucătorul lui Manchester City.

Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola (C) greets Manchester City's Spanish defender Angelino (L) and Manchester City's English midfielder Raheem Sterling (R) at the end of the English Premier League football match between Manchester City and Man

Credit imagine: Getty Images

FC Barcelona este o echipă nouă de la venirea lui Xavi, iar transformarea va continua și în sezonul viitor. Campania de transferuri din iarnă a fost una reușită, iar oficialii pregătesc deja alte câteva mutări, la cererea lui Xavi.
Unul dintre principalele obiective ale lui Xavi este aducerea unui fundaș stânga, pentru a-i conferi o concurență serioasă lui Jordi Alba, ale cărui evoluții au lăsat mult de dorit în ultima vreme. Conform sport.es, primul pe listă este Angelino, jucătorul lui RB Leipzig.
Sursa citată notează că jucătorul este hotărât să se întoarcă în Spania din motive familiale, iar posibilitatea de a juca la Barcelona ar fi pe placul său. Singura problemă e prețul său ridicat pentru posibilitățile catalanilor. Leipzig cere în jur de 30 de milioane de € pentru fundașul stânga, dar oficialii clubului de pe Camp Nou speră să obțină un preț mai bun.
Citește și:

Angelino, omis complet de Guardiola în perioada când a fost la City

Angelino a început fotbalul în Spania, la Deportivo La Coruna, dar a ajuns la o vârstă fragedă la Academia celor de la Manchester City. Primii ani ai carierei la seniori și i-a petrecut la Girona, Mallorca sau NAC Breda, unde a fost împrumutat de clubul de pe Etihad. În 2018, ibericul a fost cedat definitiv la PSV Eindhoven, pentru doar 5 milioane de €, dar evoluțiile bune în tricoul olandezilor i-au determinat pe șefii "cetățenilor" să-l răscumpere un an mai târziu pentru 12 milioane.
Revenit pe Etihad, Angelino nu s-a impus în angrenajul lui Pep Guardiola și în prima parte a sezonului 2019-2020 a bifat doar 12 partide, dintre care 7 ca titular. În ianuarie 2020 a fost împrumutat pentru un an și jumătate la RB Leipzig, iar nemții l-au cumpărat definitiv în vara trecută pentru 18 milioane de €.
În Bundesliga, Angelino a progresat enorm și a devenit unul dintre cei mai apreciați fundași stânga din lume, remarcându-se în sepcial prin aportul său ofensiv.
Într-un interviu acordat în timpul sezonului trecut, când a evoluat excelent pentru Leipzig, Angelino nu s-a ferit să trimită săgeți către Pep Guardiola, despre care a spus că nu i-a dat nicio șansă la City și i-a distrus încrederea.
"Pep m-a distrus, mi-a omorât încrederea în mine. După ce m-am întors de la Eindhoven, m-a judecat după două meciuri în inter-sezon şi nu mi-a dat o şansă reală niciodată. Aşa că am fost fericit să vin la Leipzig şi să simt că fac parte dintr-un grup. Nagelsmann mi-a dat încredere, celălalt nu. La Leipzig, din ziua unu am simţit că sunt apreciat şi am avut parte de un boost de moral. Sunt fericit că pot să joc aici şi că am evoluţii consistente", a dezvăluit Angelino
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo