Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Hagi, ales în topul legendelor lui Real Madrid, cu ocazia aniversării de 120 de ani de existență

Nicu Savin

Actualizat 06/03/2022 la 20:39 GMT+2

Real Madrid a împlinit astăzi 120 de ani de existență, iar presa iberică a acodat un spațiu larg acestui eveniment. Jurnaliștii de la Marca au selectat 120 de jucători reprezentativi pentru graparea madrilenă, iar Gheorghe Hagi s-a numărat printre ei.

Gheorghe Hagi

Credit imagine: Eurosport

Real Madrid este poate cel mai galonat club din lume, iar astăzi gruparea de pe Bernabeu a împlinit 120 de ani de existență. Cu această ocazie, presa iberică a trecut în revistă cele mai importante momente din istoria clubului, iar jurnaliștii de la Marca au realizat un top format din 120 de jucători legendari care au îmbrăcat tricoul blanco.
Printre aceștia s-a numărat și Gheorghe Hagi, care a jucat la gruparea de pe Bernabeu timp de două sezoane: 1990-1992.
"Un mijlocaș de picior stâng cu o atingere rafinată. Întotdeauna a declarat că i-a părut rău că a plecat de la Real Madrid", a fost descrierea pe care jurnaliștii iberici i-au făcut-o "Regelui".
Citește și:

Hagi a câștigat două trofee cu Real Madrid

Gheorghe Hagi a ajuns la Real Madrid în 1990, după Mondialul din Italia. Într-o perioadă în care gruparea de pe Bernabeu nu era neapărat în cea mai bună formă, Hagi a avut dificultăți în a se impune. În acea vreme nu era permisă folosirea a mai mult de 3 jucători străini pe teren, iar românul nu a putut oferi cea mai bună versiune a sa.
În cei doi ani petrecuți la Real, Hagi a jucat 84 de meciuri, reușind să marcheze 20 de goluri, multe dintre ele de generic. Singurele trofee câșgigate de Hagi în tricoul Realului au fost două Supercupe ale Spaniei, în 1990 și 1991.
În 1992, Hagi a plecat de Brescia, iar doi ani mai târziu ajungea la marea rivală a Realului, FC Barcelona, după prestațiile fantastice de la Mondialul american din 1994. Astfel, Hagi a aintrat în categoria selectă a fotbaliștilor care au jucat pentru cele mai mari cluburi ale Spaniei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo