Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi țintește jucători cu experiență! Barcelona vrea să-l ia gratis pe căpitanul unui club de top

Nicu Savin

Publicat 15/11/2021 la 17:38 GMT+2

FC Barcelona are probleme financiare serioase, astfel că gruparea catalană va încerca să se întărească în viitoare campanii de achiziții cu jucători care se află la final de contract, așa cum s-a întâmplat și înaintea acestui sezon. Xavi le-a transmis șefilor să încerce aducerea lui Cezar Azpilicueta, căpitanul lui Chelsea, care nu a semnat încă prelungirea contractului scadent în vara lui 2022.

Xavi

Credit imagine: AFP

Xavi Hernandez a declarat că se va baza pe tinerii de mare perspectivă pe care îi are la Barcelona, dar noul antrenor al catalanilor este convins că are nevoie și de fotbaliști cu experiență, pentru a crea un echilibru în echipă.
Cum bugetul de transferuri al catalanilor va fi unul redus în mercato-ul din iarnă și cel din vara viitoare, tânărul tehnician are misiunea de a găsi fotbaliști care fie au un preț redus, fie se află la final de contract.
Clubul de pe Camp Nou a reușit o campanie de achiziții excelentă înaintea acestui sezon, luându-i gratis pe Depay, Aguero și Eric Garcia, iar această strategie va fi încercată și în viitor.
Citește și:

Xavi îl vrea pe Azpilicueta la Barcelona

Conform ESPN.com, următoarea țintă a Barcelonei este Cezar Azpilicueta, căpitanul lui Chelsea. Fundașul de 32 de ani va intra curând în ultimele 6 luni de contract cu campioana Europei și deocamdată nu a acceptat prelungirea înțelegerii. Londonezii sunt încrezători că ibericul va semna în cele din urmă, dar o eventuală ofertă de la Barcelona l-ar putea întoarce din drum.
Sursa citată notează că Xavi îl dorește insistent pe Azpilicueta, datorită experienței sale, dar mai ales a polivalenței, el putând juca atât ca fundaș dreapta într-o linie de 4 apărători, dar și ca fundaș central dreapta într-o linie de 3.
Azpilicueta joacă din 2012 la Chelsea, când a fost transferat de la Marseille pentru circa 9 milioane de €. În acest moment, ibericul este cel mai vechi jucător al londonezilor, dar statutul de căpitan nu se datorează numai acestui fapt, ci și prestațiilor sale foarte bune din ultima vreme.
De asemenea, Cezar Azpilicueta a redevenit un jucător de bază și la naționala Spaniei după venirea lui Luis Enrique. În total, fundașul are 36 de prezențe în tricoul "Furiei Roja", pentru care a marcat un gol, astfel că Barcelona ar da și o lovitură de imagine dacă ar reuși să-l convingă să meargă pe Camp Nou.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo