Xavi Hernandez a declarat că se va baza pe tinerii de mare perspectivă pe care îi are la Barcelona, dar noul antrenor al catalanilor este convins că are nevoie și de fotbaliști cu experiență, pentru a crea un echilibru în echipă.
Cum bugetul de transferuri al catalanilor va fi unul redus în mercato-ul din iarnă și cel din vara viitoare, tânărul tehnician are misiunea de a găsi fotbaliști care fie au un preț redus, fie se află la final de contract.
Clubul de pe Camp Nou a reușit o campanie de achiziții excelentă înaintea acestui sezon, luându-i gratis pe Depay, Aguero și Eric Garcia, iar această strategie va fi încercată și în viitor.
Liga
Xavi vrea la Barcelona doi atacanți din Premier League! Pe cine a pus ochii antrenorul
ACUM 14 ORE
Citește și:

Xavi îl vrea pe Azpilicueta la Barcelona

Conform ESPN.com, următoarea țintă a Barcelonei este Cezar Azpilicueta, căpitanul lui Chelsea. Fundașul de 32 de ani va intra curând în ultimele 6 luni de contract cu campioana Europei și deocamdată nu a acceptat prelungirea înțelegerii. Londonezii sunt încrezători că ibericul va semna în cele din urmă, dar o eventuală ofertă de la Barcelona l-ar putea întoarce din drum.
Sursa citată notează că Xavi îl dorește insistent pe Azpilicueta, datorită experienței sale, dar mai ales a polivalenței, el putând juca atât ca fundaș dreapta într-o linie de 4 apărători, dar și ca fundaș central dreapta într-o linie de 3.
Azpilicueta joacă din 2012 la Chelsea, când a fost transferat de la Marseille pentru circa 9 milioane de €. În acest moment, ibericul este cel mai vechi jucător al londonezilor, dar statutul de căpitan nu se datorează numai acestui fapt, ci și prestațiilor sale foarte bune din ultima vreme.
De asemenea, Cezar Azpilicueta a redevenit un jucător de bază și la naționala Spaniei după venirea lui Luis Enrique. În total, fundașul are 36 de prezențe în tricoul "Furiei Roja", pentru care a marcat un gol, astfel că Barcelona ar da și o lovitură de imagine dacă ar reuși să-l convingă să meargă pe Camp Nou.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Liga
Xavi taie în carne vie la Barcelona! Antrenorul a decis plecarea altor doi oameni din cadrul echipei
ACUM O ZI
Liga Campionilor UEFA
Anunțul făcut de Pochettino despre preluarea lui United, după înfrângerea administrată de Guardiola
25/11/2021 LA 05:42