Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona, prestație magică împotriva lui Inter Miami. Raphinha: "Suntem peste Real, viitorul e al nostru"

Cristian Mihală

Publicat 20/07/2022 la 10:11 GMT+3

Barcelona a surclasat-o pe Inter Miami cu scorul de 6-0, marţi, pe Drv Pnk Stadium din Miami, în primul meci al turneului pe care catalanii îl întreprind în Statele Unite. Raphinha, fotbalist transferat de la Leeds, e sigur că formația de pe Camp Nou va face un sezon mare.

ESP: FC Barcelona, Barca Levante UD. La Liga Santander Ansu Fati of FC Barcelona celebrates his goal with his teammates during the La Liga match between FC Barcelona and Levante UD played at Camp Nou Stadium on September 26, 2021 in Barcelona, Spain. kpng

Credit imagine: Imago

Barca a fost impulsionată de atacantul brazilian Raphinha (25 de ani), transferat de la Leeds United pentru 70 de milioane de euro şi care a marcat un gol (min. 25) şi a furnizat două pase decisive.
Celelalte goluri ale echipei antrenate de Xavi au fost marcate de Pierre-Emerick Aubameyang (15), Ansu Fati (41), Gavi (55), Memphis Depay (69) şi Ousmane Dembele (70).
Fundaşul central danez Andreas Christensen (Chelsea) şi mijlocaşul ivorian Franck Kessié (AC Milan), veniţi gratis, au fost prezenţi pe teren în meciul cu echipa patronată de David Beckham, în timp ce atacantul polonez Robert Lewandowski, transferat pentru 50 de milioane de euro de la Bayern Munchen, va fi prezentat oficial miercuri.
Catalanii au avut o posesie covârşitoare în faţa echipei antrenate de Phil Neville, la care joacă şi atacantul argentinian Gonzalo Higuain şi la care a intrat pe final de meci şi Romeo Beckham, care şi-a făcut debutul profesionist în septembrie 2021.
Ansu Fati a reușit cel mai frumos gol al amicalului cu Inter Miami

Raphinha: "Suntem mai buni decât Real Madrid"

Deși a jucat doar o repriză cu Inter Miami, Raphinha a fost un adevărat "argint viu", prestația sa fiind unanim apreciată de specialiști.
La final, brazilianul adus de la Leeds și-a exprimat speranța că în noul sezon catalnii vor fi peste marea rivală, Real Madrid.
"Suntem mai buni decât Real Madrid și abia aștept să îi înfrunt. Să joci alături de astfel de jucători, la Barcelona, face totul mai ușor. Încă încerc să mă adaptez la jocul echipei, dar primesc suport din partea tuturor. Barcelona e o echipă grozavă, cu fotbaliști foarte talentați. Viitorul e al nostru, clubul e pe mâini bune și va lupta pentru trofee", a spus Raphinha, citat de sport.es.
FC Barcelona va mai juca trei meciuri de pregătire în Statele Unite, cu Real Madrid duminică la Las Vegas, cu Juventus Torino pe 27 iulie la Dallas şi cu New York Red Bulls pe 31 iulie la New York.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo