Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona primește despăgubiri de la FIFA în urma accidentării lui Araujo! Cât vor lua catalanii

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 25/09/2022 la 18:49 GMT+3

Xavi privește îngrozit meciurile echipelor naționale, acolo unde Araujo și Jule Kounde au suferit accidentări, iar Barcelona e prima care suferă. FIFA va despăgubi clubul catalan, la fel cum a procedat și în cazul altor cluburi ai căror jucători s-au accidentat la naționale.

Ronald Araujo (Uruguay)

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
FIFA va despăgubi Barcelona pentru accidentarea lui Ronald Araujo. Acest lucru a fost stabilit în anul 2019, atunci când forul mondial a decis să înființeze un program prin care să protejeze cluburile ai căror jucători se accidentează la naționalele țărilor lor. Astfel, jucătorii și cluburile sunt acoperite dacă se ivesc accidentări, atât în timpul meciurilor, cât și la antrenamente.
Programul FIFA intră în vigoare atunci când un jucător părăsește clubul și călătorește spre națională și se încheie în ziua în care se întoarce înapoi, anunță Mundo Deportivo. Forul mondial al fotbalului oferă despăgubiri pentru orice accidentare care depășește o perioadă de inactivitate de 28 de zile a jucătorului. Acest lucru se întâmplă și în cazul lui Araujo, care este suspect de probleme grave și poate rata Cupa Mondială alături de Uruguay.
Araujo s-a accidentat în amicalul pe care Uruguay l-a disputat în compania Iranului. Cele 28 de zile care sunt stipulate de FIFA ar urma să fie depășite pe 21 octombrie, cu o lună înainte de startul Mondialului din Qatar.
Suma pe care o primesc cluburile se stabilește în funcție de salariul jucătorului accidentat. 20.548 de euro oferă FIFA pentru fiecare zi în care jucătorul stă pe bară, iar suma maximă poate ajunge la 7,5 milioane de euro, echivalentul unui an de inactivitate. De asemenea, FIFA are o limită de 80 de milioane de euro pe an pentru oferirea acestor compensații către cluburi.
Citește și:

Jules Kounde s-a accidentat și el și lipsesște o lună

Jules Kounde este al doilea jucător al Barcelonei accidentat la națională. Fundașul s-a rupt în partida Franței cu Austria, dar în cazul său s-a stabilit deja un diagnostic și va absenta de pe teren timp de o lună. Totuși, se pare că francezul va fi apt pentru El clasico, meci care se dispută pe 16 octombrie.
În campionat, Barcelona se află pe locul al doilea, cu 16 puncte, la 2 puncte în spatele liderului Real Madrid. În UEFA Champions League, catalanii se află pe locul secund în Grupa C, după ce au învins-o pe Viktoria Plzen și au pierdut deplasarea de la Munchen, cu Bayern.
După pauza de două săptămâni în care joacă echipele naționale, Barcelona va avea două deplasări importante. În campionat cu Mallorca, iar în Champions Legaue vor da piept cu Inter.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo