Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cât a pierdut Real Madrid din cauza pandemiei! Florentino Perez, o nouă pledoarie pentru Super Liga Europeană

Bianca Dumitru

Publicat 02/10/2022 la 17:00 GMT+3

Președintele celor de la Real Madrid a vorbit despre cât de mult a pierdut clubul său din cauza pandemiei de Covid-19. În plus, Florentino Perez a explicat încă o dată de ce este necesară crearea unei Super Ligi Europene, dând exemple din alte sporturi.

Florentino Pérez

Credit imagine: Getty Images

Președintele celor de la Real Madrid a oferit mai multe declarații în presa din Spania. Printre altele, Florentino Perez a vorbit despre cât de mult a fost afectat clubul madrilen de pandemia de Covid-19.
Oficialul de pe Santiago Bernabeu a dezvăluit că "galacticii" au pierdut 200 de milioane de euro, dar că nu au fost pe pierdere în anul financiar 2021-2022 datorită reducerilor de salarii.
"Din punct de vedere economic, pandemia ne-a afectat. Am pierdut 200 de milioane de euro. Din fericire, datorită drasticelor reduceri din partea jucătorilor și a tuturor din club, am reușit să terminăm anul pe plus. Profitul pentru anul financiar 2021-2022 a fost de 13 milioane de euro.
La Real Madrid nu există relaxare sau blazare. După ce am câștigat Supercupa Europei, am bătut în toate partidele pe care le-am jucat, fiind singurul club care are procentaj sută la sută de victorii. Așa stă treaba la Real Madrid", a declarat Florentino Perez.
Citește și:

"Fotbalul este bolnav!"

În plus, președintele clubului Real Madrid, Florentino Perez, a pledat în nou în favoarea unei creării unei Super Ligi europene, care să reunească cluburile de top de pe Bătrânul Continent, susținând că actualul format al Ligii Campionilor nu face decât să "înstrăineze și mai mult fanii și să grăbească declinul fotbalului".
"Pentru a rezolva o problemă, trebuie să începi să recunoști că ai o problemă. Fotbalul este bolnav, își pierde protagonismul pe măsură ce cifrele o confirmă, datele care arată că tineri sunt din ce în ce mai puțin interesați și trebuie ca această tendință să fie inversată înainte de a fi prea târziu.
Interesul tinerilor este pentru platformele online, jocurile video, rețelele de socializare. Ei cer un produs de calitate, pe care fotbalul de astăzi nu îl oferă prin competițiile sale. Așa cum sunt proiectate, acesta nu atrag interesul privitorului decât în fazele finale", a spus Perez, citat de Agerpres.
Conducătorul clubului madrilen a făcut o comparație cu o confruntare legendară în tenis, duelul dintre Rafael Nadal și Roger Federer, care nu ar putea avea loc într-o competiție precum Liga Campionilor.
"Marea majoritate a sporturilor sunt organizate în beneficiul divertismentului, de ce nu și fotbalul? Legendele tenisului precum Nadal și Federer au jucat de 40 de ori în 15 ani, Nadal și Djokovic de 59 de ori în 16 ani. Este plictisitor? Tenisul iese mai puternic din confruntările între cei mai buni.
La fotbal, Liverpool, campioană de șase ori în Cupa Europei, s-a confruntat cu noi doar de nouă ori în 67 de ani și doar de trei ori la Madrid. Cu Chelsea am jucat doar de patru ori în istoria Cupei Europei. În acest fel, am fi văzut doar trei meciuri între Nadal și Federer", a explicat el.
Florentino Perez a dat totodată ca exemplu sporturile profesioniste nord-americane, în care încasările depășesc cu mult veniturile realizate de fotbalul european.
"Numai NFL (n.r. Liga profesionistă de fotbal american), cu 285 de meciuri de sezon, depășește veniturile audiovizuale din Liga Campionilor, Europa League și cinci ligi europene majore, luate împreună, cu 2.000 de partide pe an.
Nu există scuze, datele nu admit discuții, fotbalul pierde clar bătălia divertismentului. Diagnosticul bolii este evident, avem nevoie de management modern și nu de structuri vechi din secolul trecut, un produs de calitate care să readucă pasiunea, o nouă competiție care să îmbunătățească Liga Campionilor", a mai spus președintele clubului Real Madrid.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo