Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FC Barcelona, victorie "scurtă" la Mallorca! Lewandowski, din nou decisiv pentru catalani

Nicu Savin

Publicat 01/10/2022 la 23:55 GMT+3

FC Barcelona a câștigat cu 1-0 pe terenul celor de la Mallorca și a trecut pe prima poziție în clasament,unde va rămâne cel puțin pentru o zi. Singurul gol al meciului a fost marcat de Robert Lewandowski, care a atins o nouă bornă impresionantă.

Robert Lewandowski anota el gol de la victoria del Barcelona ante el Mallorca

Credit imagine: Getty Images

FC Barcelona a ajuns la 6 victorii consecutive în La Liga, după ce s-a impus la limită pe terenul celor de la Mallorca. Catalanii nu au făcut cel mai strălucitor meci, dar au luat toate punctele grație unui super gol reușit de Robert Lewandowski.
În minutul 20, polonezul a primit o pasă de la Ansu Fati, a întors un adversar și l-a executat pe portarul advers cu un șut perfect la colțul lung. A fost al 11-lea gol al atacanatului în tricoul Barcelonei și al 9-lea în La Liga. Astfel, Lewa a devenit cel mai prolific jucător din secolul XXI în campionatul Spaniei, reușind să ajungă la 9 goluri în numai 7 meciuri jucate. Interesant este că polonezul a înscris cele 9 goluri din numai 18 șuturi pe poartă, ceea ce înseamnă că a marcat o dată la fiecare două șuturi cadrate.

Mallorca - Barcelona 0-1 | Catalanii, lideri provizorii în La Liga

La adăpostul avantajului minim, Barcelona a controlat jocul în mare parte, deși insularii au avut câteva șarje ofensive periculoase. Catalanii au trecut la rândul lor pe lângă majorarea avantajului, însă Kessie sau Pedri au ratat desprinderea în partea secundă, ceea ce a creat oarecare suspans pe final. Mallorca a avut șansa egalării în minutul 89, dar Kang-In Lee s-a pierdut cu firea și a trimis alături dintr-o poziție destul de bună.
S-a terminat 0-1, iar Barcelona a acumulat 19 puncte și a trecut pe primul loc în La Liga, unde va rămâne cel puțin până mâine, când Real Madrid va juca acasă cu Osasuna. Orice pas greșit al campioanei va menține marea rivală pe prima poziție a ierarhiei.
Pentru Barcelona urmează partida din deplasare cu Inter, din Champions League, după care echipa lui Xavi va juca pe Camp Nou cu Celta Vigo, în etapa a 8-a din La Liga.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo