Articol scris de Alex Ioniţă
Președintele catalanilor consideră că există diferite obstacole care trebuie depășite, în special rezolvarea problemelor legate de plecarea lui Messi, din vara anului 2021, dar că încercarea transferului merită, deoarece această mutare ar aduce beneficii ambelor părți.
"Motivele pentru care Laporta încearcă să-l aducă pe Messi înapoi la Barça" este titlul dat de catalanii de la sport.es unui material de primă pagină apărut azi.
Liga
Barcelona, pregătită pentru noul sezon! Anunțul lui Xavi înainte de meciul pentru Trofeul Gamper
IERI LA 15:21
Laporta își menține aprecierea pe care a avut-o mereu pentru starul argentinian, indiferent de tensiunile provocate de plecarea acestuia. Despărţirea de Messi a fost considerată un pas obligatoriu pentru renaşterea clubului, având în vedere situația economică de pe Campo Nou. Laporta este de părere că plecarea lui Messi a fost un rău necesar, pentru scădere masei salariale, și că decizia a fost foarte dificil de luat.
"Sper și cred că povestea lui Messi la Barcelona nu s-a terminat. Totul e deschis, e responsabilitatea noastră să ne asigurăm că finalul poveștii lui aici va fi mult mai frumos decât ce s-a întâmplat anul trecut.
Dacă mă simt dator față de el? Da. Din punct de vedere moral, ca președinte al Barcelonei cred că am făcut ceea ce trebuia să fac. Dar ca președinte al Barcelonei și la nivel personal, cred că îi sunt dator", a declarat Joan Laporta, pentru ESPN, conform publicației spaniole Marca.

Barcelona, viaţa după Messi vs viaţa cu Messi

Totuși, pentru Messi, lucrurile nu se mişcă rău la Paris, iar Barcelona, deși cu unele probleme, pare că își conturează un nou nucleu de jucători, care să îi permită, din nou, câștigarea de titluri. Însă, cu toate că a mai rămas un an până la expirarea contractului lui Messi cu PSG, Laporta consideră că aducerea argentinianului la Barcelona, din postura de jucător liber de contract, este posibilă.
Catalanii cred că au motive pentru a-l convinge pe Leo Messi, argumentul sentimental fiind cel mai puternic. Un alt motiv este că Xavi este pregătit să-i ofere lui Messi un loc într-o echipă care va reveni în vârful fotbalului european, pregătită pentru Liga Campionilor.
Factorul economic va fi de asemenea important pentru Barcelona, dar conducerea clubului este de părere că nu va fi la fel de important și pentru Messi. Oficialii catalanilor speră că decizia argentinianului va fi luată cu inima.
Întoarcerea la Barcelona poate fi semnificativă și pentru Messi, fotbalistul făcând o promisiune familiei că se vor întoarce într-o zi în Catalunya.
Datorită acestor motive, catalanii cred că îl pot convinge pe Messi, dar mai întâi vor să fie pregătiți pentru începerea negocierilor.
Liga
Barcelona, aproape de un acord cu un nou sponsor! Cine poate fi noul partener al catalanilor
IERI LA 14:09
Liga
Lewandowski a primit numărul 9 la Barcelona la ordinul lui Laporta! Cum a reacționat Memphis Depay
05/08/2022 LA 18:08