Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un nou episod din "BarcaLeaks": Antoine Griezmann a pierdut bani pentru a semna cu Barcelona în 2019

Alex Masgras

Publicat 24/09/2022 la 10:54 GMT+3

Antoine Griezmann a acceptat o sumă mai mică, pentru a ajunge la Barcelona în vara anului 2019. Francezul a renunțat la un contract care îi asigura 100 de milioane de euro pe durata a cinci ani, potrivit celor de la El Mundo, care au publicat o nou capitol al seriei "BarcaLeaks".

Antoine Griezmann of FC Barcelona Looks on during the Pre-Season Friendly match between VfB Stuttgart and FC Barcelona at Mercedes-Benz Arena on July 31, 2021 in Stuttgart, Germany

Credit imagine: Getty Images

Antoine Griezmann a acceptat o sumă mai mică de bani pentru a semna cu Barcelona în vara anului 2019. Pentru a ajunge pe Camp Nou, francezul a renunțat la un contract care îi asigura 100 de milioane de euro net pe durata a cinci ani. Cei de la El Mundo au publicat un nou capitol al seriei "BarcaLeaks", care se concentrează pe contractele lui Antoine Griezmann.
Este vorba despre contractele pe care francezul le-a semnat pe 18 iunie 2018 cu Atletico Madrid și pe 14 iulie 2019 cu Barcelona. La Atletico, el a primit în sezonul 2018/19 suma de 17 milioane de euro, plus alte trei milioane de euro sub formă de bonusuri și ar fi trebuit să aibă un salariu de 20 de milioane de euro net până în sezonul 2022/23.
Semnând cu Barcelona, contractul de pe Camp Nou i-a asigurat aproape jumătate din suma pe care ar fi primit-o la Atletico Madrid. Înțelegerea cu catalanii îi asigura 98 de milioane de euro, dar de data aceasta brut, potrivit sursei mai sus menționate.
În cele două sezoane petrecute pe Camp Nou, cu tot cu bonusuri, Griezmann a câștigat 46,5 milioane de euro, înainte de plata taxelor în Spania. În cazul în care ar fi rămas la Madrid, Griezmann ar fi rămas în buzunar cu 40 de milioane de euro pentru respectivele sezoane.
Antoine Griezmann a petrecut două sezoane pe Camp Nou, dar acestea au fost sub așteptările fanilor catalani, dar și ale francezului. El a evoluat în 102 partide pentru Barcelona, marcând 35 de goluri și oferind 17 pase de gol.
Citește și:

Antoine Griezmann este împrumutat de Barcelona la Atletico Madrid

În acest moment, Griezmann este împrumutat de Barcelona la fosta sa echipă, Atletico Madrid, până în iunie 2023. Cele două cluburi deja se tatonează din cauza numărului de meciuri disputate de francez pentru echipa lui Diego Simeone.
Catalanii susțin că Atletico trebuie să activeze opțiunea de transfer definitiv, deoarece Griezmann a jucat în peste 50% din meciurile lui Atletico, în timp ce madrilenii se apără și spun că această clauză se activează dacă francezul evoluează în 50% din partidele de pe durata celor două sezoane de împrumut, nu doar unul singur.
Pentru ca Atletico să nu plătească diferite bonusuri, Diego Simeone nu s-a putut folosi în totalitate de francez în acest sezon, preferând să îl introducă pe acesta după minutul 60, pentru a nu activa diferite clauze ale înțelegerii dintre cele două echipe.
Barcelona l-a cumpărat pe Antoine Griezmann în vara anului 2019 cu suma de 120 de milioane de euro, iar acum catalanii încearcă să obțină o sumă cât mai mare pe urma acestuia.
35 de milioane de euro este cota de piață a lui Antoine Griezmann, potrivit transfermarkt.com.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo