Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Le Parisien: PSG, mutare de geniu pentru cucerirea Champions League. Cine vine în vară pe Parc des Princes

Cristian Mihală

Publicat 18/04/2022 la 07:53 GMT+3

PSG e mai aproape ca niciodată să îl convingă pe Zinedine Zidane, omul care a scris istorie pe banca tehnică a lui Real Madrid, să semneze cu formația care va câștiga al 10-lea titlu în Ligue 1. Marele obiectiv al francezului va fi câștigarea Champions League.

Lionel Messi and Kylian Mbappé

Credit imagine: Getty Images

PSG a câștigat Le Classique, 2-1 cu Marseille, partida fiind una istorică: pentru prima oară în istoria confruntărilor directe formația din capitala Franței are avantaj în partidele directe. Pochettino e pe punctul să aducă titlul pe Parc des Princes, însă tehnicianul argentinian nu va continua la cârma echipei.
Marele obiectiv al arabilor care conduc PSG e Champions League, iar pentru a atinge acest deziderat oamenii cu bani care patronează echipa din Hexagon sunt gata de orice sacrificiu. Potrivit Le Parisien, Zinedine Zidane e la un pas să accepte oferta venită dinspre viitoarea campioană a Franței.
Conform sursei citate, oficialii lui PSG simt că echipa nu are nicio perspectivă cu Pochettino, astfel că s-a trecut la discuții foarte serioase cu Zidane pentru preluarea formației din capitala Franței. Inițial, fostul antrenor al lui Real Madrid a refuzat o discuție în acest sens, dorind să antreneze, de la finalul lui 2022 naționala, dar între timp lucrurile s-au schimbat. Cel puțin asta susțin francezii , care notează că părțile deja s-au întâlnit, Zizou fiind mult mai deschis să vină la Paris decât era în trecut, când a fost contactat de reprezentanții lui Al Khelaifi.
Conducerea de pe Parc de Princes nu îl vede pe Zizou doar un tehnician excepțional, un garant al performanțelor, dar și un element cheie în prelungirea contractului lui Mbappe. Kylian a refuzat toate ofertele de până acum de prelungire și poate semna cu oricine (urmând a ajunge la viitorul club din vară). Real Madrid pare destinația cea mai probabilă, dar eventuala "descălecare" a lui Zidane ar putea schimba semnificativ datele problemei. Atacantul de 22 de ani vrea în primul rând să ajungă pe Bernabeu pentru că acolo a strălucit idolul său, Zidane. Acum, având perspectiva de a lucra sub comanda lui Zizou, lucrurile se pot îndrepta în cu totul altă direcție, a prelungirii cu PSG. Cel puțin asta este cartea pe care o joacă Al Khelaifi, care e gata să îi ofere tehnicianului un salariu uriaș.

Transferuri de vis pentru PSG-ul lui Zidane

Negocierile sunt atât de avansate între părți încât s-a ajuns inclusiv la stabilirea unor priorități pentru perioada de mercato din vară.
Principalul obiectiv rămâne prelungirea lui Mbappe, dar tehnicianul francez vrea și câțiva jucători tineri excepționali, în frunte cu vedetele lui Ajax, Gravenberch și Antony. Tânărul Gravenberch nu va fi singurul mijlocaș central dorit de Zizou, acesta fiind extrem de interesat și de Tchouameni, de la Monaco.
Un alt pariu al lui Zidane ar fi golgheterul lui Benfica, Darwin Nunez, care a marcat în acest sezon la foc-automat. În atenția lui Arsenal și Manchester United, vârful de 22 de ani are 25 de goluri marcate în 25 de meciuri de campionat pentru "vulturi". Mai mult, el a confirmat și la cel mai înalt nivel, în Champions League, unde a punctat de 6 ori în 10 partide.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo