Aseară, PSG a învins-o pe Metz, scor 1-0, în meciul restant din prima etapă a Ligue 1. De altfel, trupa lui Tuchel a obținut primele puncte în noul sezon campionatul francez, fără Kurzawa, Mbappe, Neymar și Paredes în lot, după ce aceștia au fost suspendați ca urmare a cartonașelor roșii încasate în meciul trecut, cu Marseille.
Campioana din Ligue 1 nu a scăpat de emoții nici în partida cu mult mai slaba adversară, Metz. Diallo a fost eliminat în minutul 65 după ce acumulase două cartonașe galbene, iar unicul gol al partidei a fost înscris pe muchie de cuțit, în minutul 90+3, de către Draxler. În etapa următoare, PSG va juca în deplasare la Nice, peste trei zile.

PSG, record negativ privind cartonașele roșii încasate

Ligue 1
Super lovitura pregătită de PSG pe piața transferurilor! Pe ce jucător de la Mondial au pus ochii
ACUM 8 ORE
Cel mai important, PSG a încasat în ultimele două partide patru cartonașe roșii, cât în precedentele 62. În partida din etapa cu numărul doi din Ligue 1, PSG a avut parte de un derby în care nervii au fost întinși la maxim. Olympique s-a impus la limită (1-0), succesul fiind primul împotriva marii rivale după o pauză de 9 ani. Aspectul principal din meci care a uimit toate privirile a fost că partida de pe Parc des Princes a avut cinci eliminați: trei de la gazde, doi de la oaspeți.
Kurzawa şi Paredes (PSG), respectiv Amavi şi Benedetto au fost eliminaţi, în minutul 90+7. Revenit pe teren după ce a fost infectat cu COVID-19 Neymar a încasat și el cartonașul roșu în minutul 90+9, după ce arbitrul central a consultat reluările VAR. Acesta din urmă a arătat alte 12 cartonașe galbene. Ultimul succes al lui OM contra lui PSG data din 27 noiembrie 2011, atunci când a fost 3-0 pe Stade Velodrome. PSG a avut parte fără doar și poate de un debut foarte slab de campionat: două înfrângeri în primele două etape, lucru care nu s-a mai întâmplat din stagiunea 1978-1979.

Premier League, programul etapei a doua

Ligue 1
Galtier e sigur cu privire la viitorul lui Mbappe! Ce spune despre rămânerea lui Messi la PSG
26/11/2022 LA 09:47
Ligue 1
Mbappe, atacat de un fost coleg de la PSG: "Nu înțelege că cei de lângă el sunt mai fenomene ca el"
25/11/2022 LA 10:20