Stadionul celor de la Olympique Lyon va găzdui pe 10 mai un meci caritabil în beneficiul familiilor care au picat victime ale războiului din Ucraina.
Legendele clubului de pe Groupama Stadium vor înfrunta o echipă care va juca în culori UNICEF, partida urmând a fi organizată sub numele de "Meciul Eroilor".
Printre cei care vor evolua pentru Olympique Lyon, se numără Sonny Anderson, Gregory Coupet, Sidney Govou, Michael Essien, Cris, Claudio Cacapa, dar și fostul baschetbalist Tony Parker, în timp ce din echipa UNICEF vor face parte, printre alții, Christian Karembeu, Robert Pires și Laure Boulleau.
Fotbal
A început oficial perioada de mercato! Cele mai tari mutări care pot avea loc pe bani puțini
01/07/2022 LA 09:39
Meciul caritabil va avea loc în ziua în care Olympique Lyon va sărbători 20 de ani de la câștigarea primului titlu de campioană a Franței, iar banii strânși vor fi donați în sprijinul copiilor și al familiilor din Ucraina care au avut de suferit de pe urma războiului.
Citește și:

Șahtior transformă un stadion în tabără pentru refugiați

Arena din Lvov, care a găzduit meciuri de fotbal în cadrul Campionatului European din 2012, va fi transformată într-o tabără pentru refugiați. Fiind situat în apropiere de granița cu Polonia, într-o zonă în care armata rusă nu a ajuns până acum, stadionul este considerat o locație sigură pentru a-i adăposti pe cei care fug din alte orașe ale Ucrainei, bombardate de către ruși.
Cei de la Șahtior Donețk se vor implica pentru a transforma arena într-o tabără care va putea găzdui între 2.000 și 3.000 de persoane, clubul având legături cu acest stadion, pe care a evoluat în perioada 2014-2016, când a avut loc un conflict armat în Donbass.
Unul dintre reprezentanții clubului din Donețk a vorbit despre acest proiect și a anunțat că și alte cluburi pot să li se alăture și să îi ajute prin a trimite ajutoare, alimente și lucruri de care au nevoie ucrainenii.
"Încercăm să fim de ajutor aici și să organizăm un adăpost în Lviv, care are acest stadion mare, care a fost folosit la Euro 2012. Am mai jucat aici meciuri în Liga Campionilor. În parteneriat cu autoritățile locale, am aranjat ca acesta să fie un adăpost pentru 2.000 - 3.000 de persoane. Angajații noștri fac voluntariat pe stadion.
Dacă alte cluburi vor să se implice sau să trimită lucruri, am avea nevoie de pături, saltele, paturi, perne, ar fi foarte utile. Benfica trimite cinci camioane cu de toate, alimente, medicamente și haine.
Legia Varșovia din Polonia a sugerat, de asemenea, ca propriul stadion să acționeze ca un hub unde ajutoarele pot fi colectate de la alte cluburi care le trimit, înainte de a fi apoi transportat la Lviv", a anunțat oficialul lui Șahtior, Yuri Sviridov.
Ligue 1
"Totul e semnat!". Miliardarul John Textor a preluat o mare echipă din Europa
22/06/2022 LA 06:00
Ligue 1
Mbappe și Benzema, în cursa pentru titlul de cel mai bun fotbalist din Franța! Cine sunt candidații
04/05/2022 LA 10:05