Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pochettino se va umple de bani dacă va fi dat afară de la PSG! Clauza de reziliere este uriașă

Nicu Savin

Actualizat 24/03/2022 la 16:30 GMT+2

Mauricio Pochettino are zilele numărate la Paris, eliminarea prematură din Champions League punând capac peste eșecurile francezilor din ultima perioadă. Deși resursele financiare ale parizienilor sunt nelimitate, demiterea argentinianului ar costa enorm gruparea de pe Parc de Princes, clauza de reziliere a contractului său fiind una imensă.

Mauricio Pochettino (PSG)

Credit imagine: Getty Images

Mauricio Pochettino are șanse mici să mai fie antrenorul lui PSG și în sezonul viitor. Argentinianul a scăpat complet lucrurile de sub control la echipă, iar eliminarea din Champions League i-a convins pe șefii clubului că nu este omul potrivit pentru îndepliniarea marelui obiectiv.
Astfel, sunt șanse foarte mari ca Pochettino să fie demis la finalul acestei stagiuni, dar șefii parizienilor vor trebui să se gândească de două ori înainte de a lua această decizie. Asta pentru că vor trebui să-i achite compensații financiare substanțiale argentinianului, iar momentul nu este deloc potrivit, pentru că pierderile înregistrate de club s-au ridicat la 200 de milioane de € anul trecut.
Conform L'Equipe, demiterea lui Pochettino ar costa-o pe PSG 20 de milioane de €. Din această sumă, 15 milioane reprezintă clauza de reziliere a antrenorului, iar celelalte 5 milioane compensațiile către staff-ul său, format din Jesus Perez, Miguel D'Agostino, Toni Jimenez (antrenor cu portarii) și Sebastiano Pochettino, fiul antrenorului.
Mauricio Pochettino este de departe cel mai bine plătit antrenor din Ligue 1, având un venit lunar de 1,1 milioane de € (brut). La nivel european, argentinianul este pe locul 6, după Simeone (3,3milioane), Guardiola (1,89 milioane), Klopp (1,49 milioane), Conte (1,49) și Allegri (1,17 milioane).
PSG a devenit o adevărată sursă de îmbogățire pentru antrenorii care nu au rezultate. În 2016, parizienii au plătit 22 de milioane de € pentru a-l da afară pe Laurent Blanc, iar la sfârșitul lui 2020 i-au achitat 8 milioane de € lui Tuchel după ce l-au demis.
Dacă vor ajunge să plătească 20 de milioane de € pentru a scăpa de Pochettino, parizienii vor regreta amarnic o decizie luată în timpul sezonului trecut. Inițial, Pochettino a semnat cu PSG pe un an și jumătate, adică până la finalul acestui sezon. În timpul stagiunii trecute, șefii francezilor au vrut să pună capăt zvonurilor despre demiterea antrenorului și i-au prelungit înțelegerea până în 2023, astfel că acum ar putea lua o decizie foarte costisitoare.
Citește și:

Mauricio Pochettino, mandat nereușit la PSG

Mauricio Pochettino a ajuns la începutul anului 2021 la PSG, șefii parizienilor fiind convinși că au dat marea lovitură,decizia lor bazându-se pe rezultatele excelente ale argentinianului cu Tottenham, club pe care l-a luat de jos și l-a transformat într-o forță în Anglia și chiar în Europa.
Timpul a demonstrat însă că PSG este o pălărie prea mare pentru Pochettino. În sezonul trecut, PSG a pierdut titlul în fața lui Lille, lucru de neconceput în condițiile în care bugetul parizienilor este infinit mai mare decât al formației din nordul Franței. Totuși, ratarea principalului obiectiv intern nu i-a putut fi imputată antrenorului, deoarece acesta a ajuns la club la jumătatea sezonului, când lucrurile mergeau deja foarte rău.
Parcursul decent din Champions League, unde PSG a ajuns până în semifinale (a pierdut categoric dubla manșă cu Manchester City), i-a determinat pe șefii clubului să meargă în continuare pe mâna lui Poch și în acest sezon. Mai mult, în vara trecută PSG a realizat una dintre cele mai spectaculoase campanii de achiziții din istorie, astfel că așteptările erau imense. În campionat lucrurile au mers strună, asta și pentru că nu a mai existat vreo echipă la fel de solidă cum a fost Lille în sezonul trecut, iar PSG este aproape campioană, având 12 puncte peste Marseille cu 9 etape rămase de disputat.
Totuși, obiectivul de a câștiga Champions League a fost din nou ratat din fașă, parizienii fiind învinși în optimi de Real Madrid, asta după ce conduceau cu 2-0 la general la pauza meciului retur. Acest eșec a creat o stare de spirit foarte tensionată în cadrul clubului și e clar că vor fi schimbări majore în vară, mai mulți jucători, oficiali și foarte probabil și staff-ul tehnic urmând a pleca de la club.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo