UEFA a emis un comunicat oficial legat de amânarea Euro pentru 2021.
UEFA a anunțat astăzi amânarea competiției, UEFA EURO 2020, care urma să se dispute în iunie-iulie anul acesta. Sănătatea tuturor celor implicați în joc este o prioritate, precum și evitarea plasării unei presiuni care nu este necesară pe organizatori. Acest lucru va ajuta competițiile interne, momentan suspendate din cauza pandemiei de COVID-19, să fie duse la bun sfârșit.
Toate meciurile UEFA și competițiile, inclusiv partidele amicale pentru echipele de club și echipele naționale au fost stopate pentru moment. Meciurile din play-off-ul pentru UEFA EURO 2020 și amicalele internaționale ce erau programate pentru sfârșitul lunii martie vor fi jucate în perioada internațională de la startul lunii iunie, urmând să reevaluăm situația în viitor
Cupa Mondială FIFA
Poveștile căpitanilor care au ridicat trofeul Campionatului Mondial de-a lungul istoriei (II)
10/11/2022 LA 13:58

Finala UEFA Champions League a fost amânată cu o lună

Amânarea Euro pentru 2021 a fost o decizie luată de UEFA pentru ca finalele UEFA Champions League și Europa League să aibă loc în vară. Mai exact, noua dată pentru finala UEFA Champions League este 27 iunie, urmând să aibă loc tot la Istanbul, anunță Marca.
În ceea ce privește Europa League, finala competiției va fi miercuri, pe 24 iunie, cu 3 zile mai devreme.
Cei de la Sky Sports scriu că decizia luată de UEFA de a amâna Euro cu un an a fost motivată prin dorința de a permite campionatelor interne să se încheie pe perioada acestei veri. De asemenea, a fost amânată cu un an și Copa America, competiție care era programată pentru această vară. Campionatul European U21, Liga Națiunilor și Campionatul European feminin vor fi reprogramate.

Federația norvegiană anunță că decizia este clară, Euro 2020 se mută anul viitor

Contul de twitter al Federației norvegiene a anunțat că Euro se ba juca între 11 iunie și 11 iulie 2021.

UEFA își dorește ca toate campionatele interne să se termine până la finalu lui iunie

Premier League a primit ca obiectiv, potrivit ziarului The Telegraph, finalizarea acestui sezon până în ultimele zile din iunie. UEFA vrea ca finalele Champions League și Europa League să fie maxim la 1 iulie pentru ca noile sezoane să nu aibă întârzieri. Englezii sunt însă speriați de previziunile guvernului de la Londra. Conform studiilor acestei instituții, pandemia de COVID-19 va atinge vârful în 8-10 săptămâni. Asta îmseamnă că cele mai multe îmbolnăviri ar urma să aibă loc în finalul lunii mai și începutul lui iunie.

Decizia UEFA este așteptată în câteva ore

UEFA recomandă ca Euro să fie mutat în 2021, campionatele interne să se termine până la finalul lui iunie, ca și Champions League. Decizia va veni în această dupăamiază.

2 grupuri de lucru la ședința UEFA


S-au format două grupuri de lucru. Unul dinre ele se ocupă de reanjarea calendarului, iar cel de-al doilea face calcule și găsește soluții pentru ajustarea bugetelor.

"Trebuie să-i protejăm pe toți cei implicați în fotbal" spune șeful FIFA, Infantino

Șeful FIFA, Gianni Infantino le cere tuturor celor implicați să acționeze cu responsabilitate pentru a rezolva această situație fără precedent provocată de pandemia de COVID-19.
Trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru a proteja fotbalul, fanii și pe toți cei implicați în acest sport frumos

Visul lui Platini a devenit coșmarul UEFA

Fostu șef al UEFA, Michel Platini a gândit acest turneu final Campionatului European care să se joace pe tot continentul. Acum, acest vis frumos se dovedește un coșmar organizatoric. Europa este răvășită de coronavirus, iar un Campionat European într-o singură țară ar fi o soluție mult mai viabilă.

Champions League și Europa League să se încheie cât mai rapid

UEFA își dorește ca cele două competiții majore să se încheie în această vară pentru a nu perturba sezonul viitor de cupele europene.
Cluburile sunt de acord cu această variantă.

Euro 2021? Așa vrea UEFA!

Reporter New York Times, Tariq Panja a aflat că planul UEFA este mute pentru un an turneul final al Campionatului European.

Prima discuție de la UEFA s-a încheiat

Șefii UEFA avut prima discuție prin videoconferință cu Asociația Europeană a cluburilor, cu FifPro și cu Asociațai ligilor naționale.

UEFA vrea să mute Euro 2020! Oficialii europeni au dat o indicație clară

UEFA și-a anulat rezervările pentru perioada în care trebuia să se dispute Euro 2020 la Copenhaga. Mai multe detalii aici

Fabio Cannavaro este optimist și spune, din China, cum poate fi învinsă pandemia

Legenda lui Juventus, Fabio Cannavaro, acum antrenor al formaţiei din China Guangzhou Evergrande, a vorbit despre cum a trăit sub ameninţarea coronavirusului, dar şi despre cum pot oamenii să iasă câştigători din lupta cu acest virus. Chinezii au stabilit deja o dată pentru reluarea campionatului de fotbal.
Vedeția aici soluțiile propuse de Cannvaro.

Stagiunea 2019/2020 din Serie A s-ar putea întinde pe două sezoane

Președintele federației italiene, Gabriele Gravina, a declarat că stagiunea 2019/2020 a Serie A s-ar putea întinde pe două sezoane pentru a putea finaliza totul.
Vedeți aici cum se poate realiza această variantă fără precedent în fotbalul mondial.

Cât costă mutarea Euro în 2021. UEFA va pune ligile naționale să plătească!

UEFA va găsi astăzi o soluție pentru cel mai important eveniment din fotbalul european, care este programat ăn această vară. Criza provocată de pandemia de COVID-19 a devenit un motiv de dispută financiară!
Aveți aici suma pe care o cere UEFA pentru a muta turneul final al Campionatului European.

Dacă va fi amânat, când s-ar putea disputa Euro 2020? UEFA decide astăzi!

Viitorul Campionatului European 2020 este în dubiu. Există mai multe variante pentru turneul final și implicații seriose ale amânării acestuia.
https://i.eurosport.com/2020/03/02/2788031.jpg
UEFA gâzduiește o "întâlnire" între cei 55 de membri, astăzi și viitorul lui Euro 2020 va fi printre subiectele cele mai fierbinți. Asta în contextul în care pandemia de coronavirus a paralizat tot sportul mondial.
Acestea sunt variantele

Burleanu va cere amânarea Euro 2020 la videoconferința UEFA!

FRF a anunțat pe site-ul oficial care vor fi propunerile înainte de președintele Răzvan Burleanu la videoconferința organizată mâine de UEFA.
Aveți aici propunerile FRF la videoconferința de astăzi.
Salut, vom avea în acest Liveblog tot ce se discută la UEFA și consecințele care vor rezulta din deciziile luate în această zi foarte importantă. De asemenea, Eurosport.ro vă propune o serie de articole prin care să putem înțelege contextul în acre vor fi luate aceste decizii majore.
Fotbal
15 ani fără un campion mondial care să câștige Balonul de Aur. Benzema vrea să rupă blestemul!
21/09/2022 LA 07:26
Serie A
Paul Pogba, criticat de Fabio Cannavaro pentru comportamentul său superficial
20/08/2022 LA 09:37