Campionatul Mondial din Qatar se apropie cu pași repezi, dar vocile care critică organizarea competiției supreme din fotbal în țara din Golf sunt din ce în ce mai dese. Mulți antrenori și jucători s-au plâns de hotărârea celor de la FIFA de a duce Mondialul într-o țară fără tradiție în sportul "rege", asta și din cauza dovezilor clare că drepturile omului sunt încălcate frecvent în Qatar.
Ultimul nume important din fotbalul mondial care și-a manifestat opoziția față de organizarea Mondialului în Qatar este Louis Van Gaal. Selecționerul Olandei a lansat un atac virulent la adrea forului mondial, catalogând drept "o mizerie" alegerea Qatarului ca gazdă și subliniind că aspectul financiar a fost singurul motiv pentru care s-a luat această decizie.
Citește și:
Bundesliga
Muller a dezvăluit trei momente în care a fost aproape de a părăsi Bayern! Ce ofertă a primit
14/05/2022 LA 13:18

Louis Van Gaal: "Este vorba de bani și interese comerciale"

În plus, Van Gaal a menționat că s-a opus mereu organizării competițiilor importante în asemenea țări și de aceea nu face parte din consiliile FIFA.
"Toată lumea știe că este ridicol că Mondialul se va juca în Qatar. FIFA susține că dorește dezvoltarea fotbalului în această țară. Este o mizerie! Este vorba despre bani și interese comerciale. Asta e tot ce contează la FIFA. De ce credeți că un om cu experiența mea nu face parte din Cosiliile FIFA? Pentru că m-am opus mereu unor astfel de decizii. Nu este corect. Spun asta cu toată convingerea, dar părerea mea nu ajută lumea să scape de această problemă.", a declarat Van Gaal, citat de Daily Mail.
Presa internațională a scos la iveală în ultima vreme mai multe încălcări ale drepturilor omului în Qatar. Mii de oameni au murit în timpul construcției stadioanelor pe care se va juca la Campionatul Mondial, iar în multe cercuri s-a propus chiar boicotarea competiției.
Van Gaal va conduce naționala Olandei la turneul final din iarnă, după care se va retrage din antrenorat. Conform ultimelor informații din presa olandeză, șefii Federației de la Amsterdam negociază deja cu Ronald Koeman pentru preluarea echipei în iarnă. Fostul antrenor al Barcelonei a făcut o treabă excelentă înainte de a pleca pe Camp Nou și este tentat să revină la cârma "Portocalei Mecanice".
Fotbal
Ronald Koeman și-a aflat următoarea destinație! Ce echipă va antrena după despărțirea de Barcelona
05/04/2022 LA 09:53
Fotbal
Louis van Gaal a dezvăluit că suferă de cancer! "Jucătorii mei nu au știut acest lucru"
04/04/2022 LA 07:51