Arhitectul unuia dintre cele mai puternice formații ale lui Liverpool din istorie, Klopp este un tehnician complet. Știe cum să își motiveze jucătorii, a dus contra-pressingul la rang de artă și știe cum să îi facă pe fotbaliști să aibă o mentalitate corectă, de învingători.
Întrebat de ce nu le oferă mai multe minute jucătorilor tineri pe acest final de stagiune (și cu Aston Villa a folosit o echipă "clasică", chiar dacă a odihnit câțiva titulari), în condițiile în care "cormoranii" nu mai au vreun obiectiv, germanul a vorbit despre respectarea competiției și a adversarilor, dar și despre un alt element interesant. Puștii lui Liverpool nu au nevoie de cadouri, ei trebuie să lupte în permanență pentru a-și demonstra valoarea și a putea fi soluții pentru primul "11". Doar așa se pot dezvolta într-un climat sănătos și pot avea o mentalitate corectă, care să îi ajute în carieră mai mult decât niște minute prinse acum, conjunctural.
"Această întrebare nu i-o puneți lui Solskjaer sau altor manageri din Premier League. Dar, pentru că noi am devenit deja campioni, credeți că ar trebui să băgăm jucători tineri în echipă, pentru a-i crește. "Hai să îi vedem la lucru, hai să știm pe cine ne putem baza". Fotbalul nu e despre asta. Noi vrem să câștigăm meciurile, iar pentru asta trebuie să folosim cei mai buni jucători. E adevărat, dispunem de câțiva fotbaliști tineri minunați, sunt atât de buni, sunt atât de aproape de valoarea celorlalți. Ei sunt viitorul, fără îndoială, dar asta nu înseamnă că putem să tratăm competiția astfel. Nu ar fi corect față de Brighton sau față de formațiile pe care urmează să le întâlnim, dar nu ar fi corect nici față de noi. Nu oferim bomboane acum, doar pentru că suntem campioni. Nu vom trata meciurile rămase din Premier League căutând să ne distrăm în ele. În echipa noastră evoluează cei mai în formă jucători, fotbaliștii tineri știu asta și sunt conștienți că doar pregătindu-se mai bine vor avea un loc printre titulari. Dar, repet, am mare încredere în ei și sunt foarte aproape de valoarea băieților care joacă în mod obișnuit, pun presiune pe ei", a spus Klopp conform anfieldwatch.co.uk.
Liga
Primul pas pe care Real Madrid o să-l facă după finala Champions League! Pentru cine începe asaltul
ACUM 15 ORE

Curtis Jones, jucătorul cel mai aproape de primul "11" al lui Liverpool

Deși dispune de o serie de tineri de mare perspectivă, Curtis Jones este probabil primul jucător care va face pasul spre prima echipă în mod constant.
Mijlocașul de 19 ani a marcat ieri, cu Villa, după ce a fost introdus pe final, iar Klopp îi anticipează un viitor măreț. De altfel, germanul a insistat ca fotbalistului să îi fie prelungit contractul, iar Jones a semnat o nouă înțelegere chiar săptămâna trecută. Aceasta va fi valabilă până în 2025.
Pe lângă Jones, Harvey Elliott, Ki-Jana Hoever, Neco Williams și Rhian Brewster, împrumutat în acest sezon la Swansea, sunt alți jucători de mare perspectivă pe care Liverpool îi are și care reprezintă soluții pentru anii următori.
Liga Campionilor UEFA
Real Madrid o învinge pe Liverpool și cucerește pentru a 14-a oară trofeul UEFA Champions League
ACUM 17 ORE
Fotbal
Reacția lui Klopp după zvonurile privind transferul lui Mane! "Nu mi-ar putea păsa mai puțin"
IERI LA 16:12