Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona i-a trimis un mesaj superb lui Messi, după ce acesta și-a asigurat locul în istorie: "Poveste incredibilă"

Maria Olteanu

Publicat 20/08/2023 la 17:44 GMT+3

Lionel Messi a condus-o pe Inter Miami către primul trofeu din istorie. Argentinianul a marcat un gol în finala Leagues Cup, câștigată la penalty-uri de formația sa contra celor de la Nashville. Reușita este cu atât mai mare, cu cât starul argentinian și-a asigurat definitiv locul în istorie. Barcelona, echipa sa de suflet, a marcat momentul.

Lionel Messi z trofeum Leagues Cup

Credit imagine: Getty Images

Lionel Messi trăiește momente de vis la Inter Miami. Argentinianul nu a avut nevoie de adaptare în SUA și a strălucit în tricoul noii sale echipe încă de la primele apariții. Formația din Florida a câștigat finala Leagues Cup contra celor de la Nashville, iar în mare măsură acest succes i se datorează lui Messi.
Starul a marcat 10 goluri pe parcursul competiției, ultimul chiar în marea finală, cu un șut superb de la marginea careului. Victoria echipei lui Tata Martino a venit la penalty-uri, după ce toți cei 22 de jucători de pe teren au executat.
Performanța echipei este de fapt performanța lui Messi, care a reușit cu acest rezultat să își asigure definitiv locul în istoria fotbalului. Trofeul cucerit azi-noapte este cel de-al 44-lea din întreaga carieră pentru starul argentinian.
Acesta a devenit astfel cel mai titrat jucător din istoria fotbalului, la egalitate cu Dani Alves, fostul său coechipier de la Barcelona. Unele statistici susțin că brazilianul are doar 43 de trofee, deoarece nu contorizează o competiție regională pe care a câștigat-o în țara natală.
CITEȘTE ȘI:

Messi, ovaționat de Barcelona pentru performanțele din America

După rezultatul uriaș pe care l-a obținut Messi, Barcelona, echipa sa de suflet, unde a cunoscut cele mai mari împliniri pe plan profesional, nu a putut să nu marcheze momentul și i-a transmis un mesaj superb fostului ei jucător.
"Felicitări lui Leo Messi pentru că a devenit cel mai titrat fotbalist din toate timpurile.
44 de trofee. Suntem mândri să facem parte din această poveste incredibilă", a scris Barcelona, pe contul de Twitter.
Indiferent de cifre, Messi și-a câștigat definitiv locul în istoria fotbalului. Argentinianul a avut un impact imens la Inter Miami, marcând 10 goluri în cele 7 partide jucate pe parcursul Leagues Cup, fiind de departe cel mai bun jucător al echipei sale.
De asemenea, argentinianul chiar a fost desemnat și cel mai bun jucător al turneului. Odată cucerit primul trofeu cu noua sa echipă, Messi este așteptat să facă diferența și în continuare.
Pe 24 august, Inter Miami va juca în US Open Cup, în deplasare cu Cincinnati, iar la 3 zile distanță Messi este așteptat să joace primul său meci în MLS, în deplasare cu New York Red Bulls. Echipa lui Tata Martino este ultima în Conferința de Est, astfel că Messi & Co au o misiune dificilă în a readuce clubul pe linia de plutire.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo