Mirel Rădoi a anunțat, la finalul partidei cu Liechtenstein, că pleacă de la cârma echipei naționale a României, spunând că, din punctul lui de vedere, ratarea calificării la barajul pentru Cupa Mondială din 2022 este un eșec profesional.
Chiar dacă selecționerul s-a arătat decis să pună punct mandatului, oficialii Federației Române de Fotbal încă speră să-l facă să se răzgândească. Mihai Stoichiță a declarat astăzi că va avea o discuție cu Rădoi în următoarele zile, acesta fiind sub contract până la finalul lunii noiembrie.
Directorul tehnic al FRF a spus că între selecționer și jucători există o relație foarte bună, motiv pentru care reprezentanții forului național speră în continuare că Mirel Rădoi va accepta să continue pe banca naționalei.
Romanian Liga I
Mirel Rădoi, OUT de la Craiova după eșecul din Cupa României! "Toată lumea m-a criticat"
07/12/2022 LA 18:02
"Aveți răbdare pentru că zilele următoare vom avea o nouă discuție cu Mirel Rădoi. El are contract cu Federația până pe 30 noiembrie. Vom încerca să vorbim. Poate să continue la națională, de ce nu?!
Am văzut ce a declarat și după Armenia, și după Liechtenstein, dar la supărare, la cald, omul spune multe. Nu e așa simplu. E foarte apreciat și iubit de jucători. Eu nu am mai văzut așa ceva cu un antrenor", a declarat Mihai Stoichiță, potrivit GSP.

CINE SUNT FAVORIȚI SĂ ÎI IA LOCUL LUI RĂDOI

Răzvan Burleanu va trebui să găsească un înlocuitor pentru Mirel Rădoi, iar misiunea nu e deloc ușoară, în contextul lipsei de valoare a antrenorilor români. FRF nu ia în calcul un tehnician străin, după experiența neplăcută cu Daum, astfel că șefii fotbalului vor trebui să se descurce cu ce au la dispoziție. În contextul în care Hagi și Dan Petrescu, doi antrenori care și-au confirmat valoarea nu sunt luați în calcul de Federație (lucru confirmat aseară de Gică Popescu și Ciprian Marica), demersul Federației e și mai complicat.
Varianta ideală ar fi fost Olăroiu, dar acesta a preferat încă o dată banii arabilor, semnând în urmă cu o săptămână cu o formație de la mijlocul clasamentului din Emirate. Ca atare, există 3 variante pentru Federație pentru a-l înlocui pe Rădoi, dar e posibil pe această listă să apară și alte nume.
Primul și cel mai probabil viitor selecționer este Ladislau Boloni. Acesta are marele avantaj al experienței și al faptului că este liber de contract. Fostul mare fotbalist a lăsat deja de înțeles că ar fi dispus să preia naționala pe care a mai pregătit-o în urmă cu aproape 20 de ani.
"Să vin la națională? În viață orice este posibil. Sper însă ca Rădoi să se răzgândească și să pregătească naționala și în baraj, de ce nu, și la Mondiale", spunea Loți acum mai puțin de o lună.
O a doua variantă este Edi Iordănescu, liber de contract după ultimele derapaje ale conducerii FCSB. Tehnicianul a înțeles că la gruparea roş-albastră nu se poate face performanţă şi a lăsat haosul şi incertitudinile de acolo, fără să aibă vreo pretenție financiară. Pentru postul de selecționer? Posibil, altfel un antrenor ca Iordănescu Jr. probabil nu ar fi cedat atât de ușor în relațiile cu oficialii ocupantei locului secund în Liga 1.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Romanian Liga I
Rădoi, iritat de atitudinea echipei sale în meciul cu Chindia. "Poate astea sunt limitele noastre"
29/11/2022 LA 19:54
Romanian Liga I
Continuă tensiunile la Craiova. Președintele Cârțu nu e de acord cu deciziile antrenorului Rădoi
13/11/2022 LA 11:05