Evident, Ozil n-a primit deloc bine vestea și i-a răspuns lui Arteta printr-o scrisoare. Germanul a mărturisit că relația lui cu managerul iberic a fost foarte bună la început, însă la un momentat dat totul s-a schimbat:
"Am încercat întotdeauna să rămân pozitiv de la o săptămână la alta, cu speranța că există o șansă să mă întorc la echipă. Din această cauză am tăcut până acum. Înainte de pauza provocată de pandemie eram foarte mulțumit de felul în care ne dezvoltam sub conducerea noului antrenor, am fost foarte pozitiv și pot spune că performanțele mele au fost la un nivel foarte bun. Dar apoi lucrurile s-au schimbat și nu mi s-a mai permis să joc fotbal pentru Arsenal", a scris Ozil, pe contul de Twitter.
De notat este că Ozil nu a fost inclus nici în lotul formației londoneze pentru stagiunea din Europa League. Prin urmare, mijlocașul de 32 de ani va putea evolua numai la echipa U23 a lui Arsenal până vara viitoare, când îi va expira contractul.
Premier League
Nottingham Forest, super-campioana uitată care bate la porțile Premier League
IERI LA 10:38

Reacția lui Arteta, după ce l-a lăsat pe Ozil în afara lotului lui Arsenal: "Am conștiința curată!"

La conferința de presă premergătoare meciului dintre Rapid Viena și Arsenal, din grupele Europa League, Arteta a vorbit despre situația tensionată de la club, în prim-plan cu Ozil.
Managerul lui Arsenal a recunoscut că are "conștiința curată" și că "a fost foarte corect" în relația cu Ozil, iar motivul pentru care nu l-a inclus în lot este strâns legat de forma arătată de mijlocaș în ultima vreme:
"Conștiința mea este foarte curată deoarece am fost foarte corect. Ce pot să spun, în apărarea mea, este că a fost o decizie obișnuită în fotbal. Nivelul meu de comunicare cu el (n.r. - Ozil) a fost foarte ridicat și știam la ce să ne așteptăm unul de la celălalt. Evident, impactul a fost mult mai mare datorită valorii saleși carierei pe care a avut-o. Dar astfel de lucruri s-au tot întâmplat în ultimii 8 ani, nu este nimic nou.
Meseria mea este să scot maximum de la fiecare jucător și să ajut echipa să aibă rezultate. Astăzi, la acest capitol simt că am dat greș. Îmi doresc să am cel mai bun Mesut la echipă, iar în multe momente am reușit să mă apropii de acel nivel. Acest lucru nu este valabil și în prezent, motiv pentru care am fost nevoit să-l las în afara lotului. Nu a fost vorba nici despre comportamentul său, nici despre salarii, nici despre alte lucruri apărute în presă. A fost pur și simplu decizia mea și îmi asum întreaga responsabilitate.", a explicat Mikel Arteta, la conferința de presă.
Ozil, jucător care câștigă 350.000 de lire pe săptămână, a bifat ultimul meci pentru Arsenal în luna martie, înainte de pandemie. Mijlocașul german, campion mondial în 2014, a ajuns la Arsenal în 2013, după ce "tunarii" le-au plătit 47 milioane de euro celor de la Real Madrid.
Cotat la 9 milioane de euro în prezent, potrivit transfermarkt.com, Ozil a cucerit 4 trofee alături de Arsenal (3 Cupe și o Supercupă a Angliei), reușind să ajungă și într-o finală de UEFA Europa League, în sezonul 2018/2019.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/10/20/2918606.jpg
Premier League
Jurgen Klopp, peste Guardiola! Germanul a fost desemnat "Antrenorul anului" în Anglia
IERI LA 07:39
Premier League
Liverpool şi Aston Villa, mutări "fulger"! Două transferuri confirmate, în Premier League
23/05/2022 LA 12:20