Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Apar consecințele pentru cluburile din Anglia! Ce măsură a luat Premier League împotriva ”Big Six”

Vlad Dumitrescu

Publicat 22/04/2021 la 13:09 GMT+3

Reprezentanții celor mai importante șase cluburi din Premier League au fost înlăturați din poziții cheie ale organizației.

The badges of Manchester United, Chelsea, Manchester City and Liverpool, the clubs from the Premier League in the UEFA Champions League on 13th November, 2020 in Manchester, United Kingdom

Credit imagine: Getty Images

Premier League se va folosi de puterea sa, conform Daily Mail, pentru a cere cluburilor să își reafirme angajamentul față de structura existentă a competiției și față de o abordare colectivă față de drepturile TV.
În ceea ce reprezintă primele măsuri luate, cluburile din Big Six vor fi nevoite să renunțe la pozițiile ocupate în comitete cheie din Premier League iar președintele Richard Masters le-a cerut reprezentanților cluburilor să-și dea demisia.
Într-o zi în care grupările suporterilor au cerut schimbări majore în felul în care sunt conduse cluburile, președintele lui Chelsea, Bruce Buck, a avut parte de un nou moment neplăcut: i s-a cerut să renunțe la poziția sa din comitetul pentru nominalizări și remunerări, acolo unde deținea un rol cheie.

Premier League, primele măsuri împotriva cluburilor ”rebele”

De asemenea, președintele lui Manchester City, Ferran Soriano și Vinai Venkatesham de la Arsenal au fost dați afară din Grupul Strategic de Consiliere al Cluburilor. De asemenea, Premier League vrea să îi îndepărteze și pe Tom Werner (Liverpool) și Ed Woodward (Manchester United) din comitetul care se ocupă cu difuzarea meciurilor.
Daily Mail scrie că deși celelalte 14 cluburi sunt extrem de nemulțumite de încercarea de a se forma Super Liga, ele sunt conștiente că acțiunile aparțin în exclusivitate patronilor, astfel că sancțiunile sportive sunt considerate nepotrivite în acest context.
Astfel, cele 14 cluburi se vor concentra pe a elimina așa-numitul Strategic Review - o acțiune demarată de cluburile din Big Six pentru a aduce schimbări majore, similare cu cele propuse în controversatul Project Big Picture, creat de Manchester United și Liverpool. Printre propuneri erau reducerea numărului de echipe la 18 și oferirea unor puteri suplimentare la vot cluburilor vechi.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo