Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arsenal a oficializat transferul lui Ben White! Mikel Arteta, cuvinte mari despre noul său jucător

Nicu Savin

Publicat 30/07/2021 la 19:32 GMT+3

Arsenal a oficializat astăzi transferul lui Ben White de la Brighton. Mikel Arteta a vorbit în termeni laudativi despre noul său jucător, pe care îl consideră un fotbalist de mare viitor pentru clubul din nordul Londrei.

Ben White is an Arsenal player

Credit imagine: Getty Images

Arsenal a avut un sezon dezastruos, iar formația de pe Emirates își dorește să revină în elita din Premier League. Întărirea echipei este imperios necesară pentru îndeplinirea acestui obiectiv, iar "tunarii" au făcut astăzi anunțul oficial al transferului fundașului central Ben White, de la Brighton. Fundașul a semnat cu Arsenal un contract valabil până în 2026.
Suma totală de transfer este de 50 de milioane de £ (58,5 milioane de €). Astfel, Ben White a devenit cel mai scump transfer din istoria lui Arsenal, după Nicolas Pep (adus de la Lille pentru 80 de milioane de €) și Pierre Emerick Aubameyang (adus de la Borussia Dormund pentru 64 de milioane de €).

Mikel Arteta, încântat de Ben White

Mikel Arteta a vorbit la superlativ despre noua achiziție, menționând că White va reprezenta viitorul lui Arsenal. Managerul spaniol nu a omis să-i laude pe antrenorii care l-au adus pe White la acest nivel extraordinar (Marcelo Bielsa - Leeds și Graham Potter - Brighton).
"Ben a fost o țintă de top pentru noi și este minunat că i-am finalizat semnarea. Ben a făcut progrese excelente la două cluburi foarte bune, Brighton și Leeds, în ultimele sezoane.
A beneficiat bine de antrenori foarte buni și a demonstrat atât la Brighton, cât și când a fost împrumutat la Leeds ce talent este.
Ben este un fundaș inteligent, care este foarte confortabil cu mingea la picior și stilul său se potrivește perfect cu noi. Și, desigur, este încă tânăr, așa că vârsta și profilul său se potrivesc cu ceea ce construim aici. Cu toții privim către viitor și ne dorim ca Ben să fie esențial pentru planurile noastre pe termen lung.", a declarat Arteta.
În vârstă de 23 de ani, White s-a remarcat încă din sezonul 2019-2020m când a fost împrumutat la Leeds și a fost unul dintre principalii artizani ai promovării trupei lui Bielsa în Premier League. Leeds a făcut tot posibilul să îl transfere definitiv, însă Brighton a înțeles că are în curte o mină de aur și a refuzat orice negociere. Inclusiv Liverpool a încercat să îl ia, în ultimul an, dar oficialii "pescărușilor" au rămas pe poziții.
Ben White ar putea debuta pentru Arsenal în chiar primul meci al noului sezon din Premier League, care va fi în direct și în esclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player. Arsenal va juca în deplasare în prima etapă, pe terenul nou promovatei Brentford, pe 13 august.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo