Philippe Coutinho a ajuns cu speranțe mari la Barcelona, în 2018, în urma transferului răsunător de la Liverpool, în valoare de 105 milioane de euro. Între timp, cu bonusuri, suma a ajuns la 135 milioane de euro. Din păcate pentru catalani, afacerea s-a dovedit un real eșec, întrucât mijlocașul brazilian nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
Chinuit și de accidentări, Coutinho a adunat numai 90 de apariții la Barcelona, reușind să înscrie 23 de goluri și să ofere 14 assist-uri. Internaționalul sud-american a suferit o accidentare la genunchi în luna decembrie, iar de atunci formația catalană nu s-a mai putut baza pe el.
Barcelona pregătește o campanie de transferuri răsunătoare, în urma căreia mai mulți jucători vor pleca de pe Camp Nou. Catalanii au adunat datorii colosale, care ajung la 1 miliard de euro, motiv pentru care board-ul clubului are nevoie de bani de pe urma vânzării unor jucători. Pe această listă se numără și Coutinho, fotbalist care a ieșit complet din planurile lui Ronald Koeman.
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
IERI LA 09:56
https://i.eurosport.com/2020/12/30/2963352.jpg

Coutinho, dorit de Everton! Englezii sunt dispuși să achite suma de 40 milioane de euro

Ultimul gol marcat de Coutinho a venit în noiembrie 2020. Brazilianul a înscris numai 3 goluri în actualul sezon, în toate competițiile, iar conducerea Barcelonei este dispusă să renunțe la el în vară. Recent, Mundo Deportivo a anunțat că echipa catalană cere 40 de milioane de euro în schimbul său.
Între timp, Everton și-ar fi manifestat interesul față de Coutinho. Potrivit cotidianului Marca, care citează publicația Tz, formația din Premier League este dispusă să ofere suma solicitată de catalani pentru transferul mijlocașul sud-american, cu 64 de selecții la naționala Braziliei.
Dacă se va ajunge la o înțelegere, Coutinho ar reveni în Merseyside, unde în perioada 2013-2018 a îmbrăcat tricoul lui Liverpool. Pe Anfield, mijlocașul de 28 de ani a adunat 201 apariții, reușind să înscrie 54 de goluri și să expedieze 45 de pase decisive.
https://i.eurosport.com/2017/12/07/2224929.jpg
Condusă de Carlo Ancelotti, Everton speră să prindă un loc de UEFA Champions League la finalul sezonului din Premier League. La ora actuală, trupa de pe Goodison Park se află pe locul 8, la 6 puncte în spatele TOP 4. De notat că Everton are un meci mai mai puțin disputat.
Ancelotti speră ca o eventuală calificare în UCL să-l convingă pe Coutinho să revină în Anglia, unde a cunoscut momente superbe, în tricoul rivalei Liverpool.
  • Contractul lui Coutinho cu Barcelona expiră în iunie 2023
  • 40 milioane de euro este cota de piață a lui Coutinho, potrivit transfermarkt.com.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53